Warme Brieven

Bibliotheek De Kimpel deelt inspiratie voor de actie ‘Warme Brieven’ van de warme lijn. Scholen worden hiermee opgeroepen om brieven te schrijven naar eenzame mensen uit de buurt.

In de jeugdbib staat een themastand met leuke verhalen en creatieve tips om brieven op te vrolijken. Hier vind je informatie, boekentips en andere ideeën.

Eenzaamheid

Meisje schrijft brief

Naar aanleiding van de lockdowns startte stad Bilzen met de warme lijn. Dit telefoonnummer is er voor wie nood heeft aan een luisterend oor of met vragen en bezorgdheden zit over het coronavirus. Door Covid-19 dreigen heel wat mensen in isolement te verzeilen.

Ook jullie kunnen helpen om die eenzaamheid tegen te gaan. Een brief schrijven is een eenvoudige, veilige en fijne manier om contact te leggen. Via deze weg roepen we jullie dan ook op om de komende weken mee te doen aan de actie ‘Warme Brieven’ van de warme lijn.

Aan de slag

Brieven jongens
  • Neem tijdens de les de tijd om samen met de kinderen een mooie brief te schrijven naar iemand uit de buurt.
  • Een positieve boodschap, een fijn verhaal en/of een mooie tekening: de kinderen kunnen hun fantasie en creativiteit de vrije loop laten. De ontvangers zullen aangenaam verrast zijn.
  • Als extra motivatie heeft stad Bilzen voor elke school een mooie doos met knutselmateriaal samengesteld. De doos bevat materiaal voor +/- 25 kinderen. Jullie kunnen zelf kiezen welke klas(sen) hiermee aan de slag gaan.

Inspiratie

Brieven schrijven

Briefpapier

Enveloppe