Pop-upbib

De bibliotheek bezoeken met je klas is niet altijd vanzelfsprekend. De bib zorgt voor een coronaveilig alternatief door naar scholen te trekken, om zo leerlingen veilig per klas op zoek te laten gaan naar de leukste boeken.

We willen leesplezier stimuleren door met een boeiende collectie ’fris, kwaliteitsvol en nieuw leesvoer’ rond te trekken, van speelplaats naar speelplaats.

Pop-upbib

Pop-upbib Bibliotheek De Kimpel


De bib trekt ook dit schooljaar naar kleuter- en lagere scholen met een kleurrijke bouwkeet omgetoverd tot gezellige mini-bibliotheek. De pop-upbib kan je reserveren voor een periode van ongeveer 3 weken. Jullie voorzien een plaatsje op de speelplaats. Wij zorgen dat de pop-upbib, met een aangepaste collectie, er op de afgesproken datum is.

Een afgedankte werfkeet werd, met een frisse lik verf en een 30-tal oude fruitkisten, paletten en plantjes, getransformeerd tot een prachtige minibib. Opvallende letters gemaakt uit oude boekcovers zorgen ervoor dat ook de buitenkant sfeer en gezelligheid uitstraalt.

Collectie

collectie pop-upbib


Ongeveer 1.000 materialen, uit de vaste bibliotheekcollectie en nagelnieuwe boeken, werden geselecteerd: leesboeken en informatieve boeken, prentenboeken, strips… Afhankelijk van de school en de klassen waar de pop-upbib naartoe trekt, wordt de selectie bijgestuurd: thematisch of bijvoorbeeld meer gericht op een bepaalde leeftijd.

Praktisch

Pop-upbib speelplaats


De school voorziet een plaats op de speelplaats met toegang tot elektriciteit. De leerkrachten zorgen zelf voor de begeleiding van hun leerlingen. We verwachten dat de school als een goede huisvader zorg zal dragen voor de inhoud van de pop-upbib.

De bib zorgt voor de collectie, de jaarplanning en het vervoer van de pop-upbib. Het transport vindt plaats op de eerste dag van het nieuwe blok.

Reservaties

pop-upbib reservaties

 

Wil je de pop-upbib graag reserveren? Geef dan de gegevens van je school en je drie voorkeursblokken door via de knop onderaan deze pagina.

Reserveer pop-upbib

Haal de pop-upbib naar je school!

Reserveer