Poëziewedstrijd

Deze gemeenschap was edel en schoon

Laureaten Poëziewedstrijd 2021

Na het lezen van alle inzendingen kwam de jury tot een voorselectie van 8 gedichten. Kanshebbers die telkens één of meerdere leden van de jury op één of andere manier wisten te raken. Er sprongen 3 favorieten uit. Dit zijn dan ook de 3 laureaten van deze poëziewedstrijd. Klik om de titel om het gedicht te lezen. 

Verbinding - Marlies Brepoels

Deze kleine stad - Jannie Nijssen

Deze gemeenschap was edel en schoon - Anton en Simcha van der Beek

Herbekijk het digitale slotfeest

Heb je het slotfeest gemist? Geen probleem! De livestream blijft beschikbaar.

Tijdens het slotfeest werden de inzendingen van de laureaten voorgedragen. Sylvie Marie las voor uit eigen werk en "Volgens Marcus" stond in voor de muziek.

Herbekijk het slotfeest

Thema 'Edel en schoon'

Het doel is om via woorden de hartelijkheid en verbondenheid van onze gemeenschap te tonen.

Tesi samanunga was edele unde scona, een tekst die in 1130 werd geschreven in Munsterbilzen en in neonverlichting prijkt aan de gevel van het oude stadhous. Het betekent dat onze plaatselijke gemeenschap edel en mooi is, een boodschap die we terugvinden in Warm Bilzen.

Poëzieprijs Mathieu Wijnen

Sylvie Marie

Een vakkundige jury, bestaande uit bekend poëzieauteur Sylvie Marie en bibliotheek-vertegenwoordigers, beoordeelde alle inzendingen.

Zij wezen ‘de poëzieprijs Mathieu Wijnen’ toe. Ter ere van onze geliefde collega die in 2018 overleed, is de poëzieprijs naar hem vernoemd. Onder meer door zijn passie, opzoekwerk en inzet voor (lokale) taal en Munsterbilzerse heemkunde zal hij altijd een lichtpuntje blijven.

Prijsuitreiking en Slotfeest

Poëziewedstrijd

Boekenbonnen, een poëziepakket (met dichtbundels) én een persoonlijke begeleidingssessie door Sylvie Marie. 

De prijsuitreiking vond plaats tijdens een slotfeest op zondag  21 maart om 10.30 uur met een poëzie-auteurslezing van Sylvie Marie, muziek door "Volgens Marcus" en natuurlijk het voorlezen van de gedichten van de laureaten en de winnaar. Normaal gebeurde dit live in CC De Kimpel maar omwille van de coronamaatregelen kozen we voor streaming via facebook en youtube.

 

Zelf poëzie schrijven

Zelf poëzie schrijven, hoe begin je eraan?

Hoe begin je eraan?

Tijdens de poëzieweek helpt Sylvie Marie je op weg met het schrijven van een gedicht. Elke dag komt er een nieuwe tip beschikbaar.