Poëziewedstrijd

Warm Bilzen, edel en schoon

Geprikkeld door poëzie? Tijd om uw creatieve kronkels te kneden want bibliotheek De Kimpel lanceert een eerste gedichtenwedstrijd voor (jong)volwassenen.

Deelnemen kan tot 14 februari via bibliotheek@bilzen.be of aan de balie van de bibliotheek. Het reglement kan je hier raadplegen. Deelnemers kunnen max. 2 gedichten inzenden en ieder werk mag niet langer zijn dan één A4.

'Warm Bilzen' daagt alle Bilzenaren vanaf 16j uit.

We laten de Lichtpuntjes van Warm Bilzen - kleine lichtpunten maken het eindejaar groots - harmonieus overlopen in Gedichtendag & Week van de Poëzie eind januari.

In deze donkere dagen kunnen we allemaal wel wat lichtpuntjes gebruiken. We hopen vurig dat de stadsgenoten massaal in hun pen zullen kruipen om een positief verhaal te creëren.

Thema 'Edel en schoon'

Het doel is om via woorden de hartelijkheid en verbondenheid van onze gemeenschap te tonen.

Tesi samanunga was edele unde scona, een tekst die in 1130 werd geschreven in Munsterbilzen en in neonverlichting prijkt aan de gevel van het oude stadhous. Het betekent dat onze plaatselijke gemeenschap edel en mooi is, een boodschap die we terugvinden in Warm Bilzen.

Poëzieprijs Mathieu Wijnen

Sylvie Marie

Een vakkundige jury, bestaande uit bekend poëzieauteur Sylvie Marie en bibliotheek-vertegenwoordigers, beoordeelt alle inzendingen.

Zij wijzen ‘de poëzieprijs Mathieu Wijnen’ toe. Ter ere van onze geliefde collega die in 2018 overleed, is de poëzieprijs naar hem vernoemd. Onder meer door zijn passie, opzoekwerk en inzet voor (lokale) taal en Munsterbilzerse heemkunde zal hij altijd een lichtpuntje blijven.

Prijsuitreiking en Slotfeest

Poëziewedstrijd

Boekenbonnen, een poëziepakket (met dichtbundels) én een persoonlijke begeleidingssessie door Sylvie Marie. 

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een slotfeest op zondag  21 maart om 10.30 uur in De Kimpel met een poëzie-auteurslezing van Sylvie Marie, een toonmoment van Kunstkoepel; Academie voor Muziek en Theater, lokaal poëzietalent… en natuurlijk het voorlezen van de gedichten van de laureaten en de winnaar.