Vier de jeugdboekenmaand in je klas!

Een bericht voor de leerkrachten van Bilzen en omstreken: Maart is jeugdboekenmaand. 'Lezen is een feest!', onder die noemer vieren we een maand lang! Ondanks corona valt er dit jaar heel wat te beleven. We lijsten het graag voor jullie op.

jeugdboekenmaand maart 2021

Op 1 maart zal Iedereen Leest de Jeugdboekenmaand-startshow livestreamen. Iedereen die wil kan meekijken, maar 50 klassen kunnen ook een feestpakket winnen om mee te vieren! Aanmelden kan tot en met 12 februari.

Bij Cultuurkuur kan je een auteurslezing winnen tijdens de Jeugdboekenmaand! Je kan kiezen uit lezingen van Anke De Potter, Sophia Honggokoesoemo, Sassafras De Bruyn, Peter Slabbynck, Bart Moeyaert en Niet Nu Laura. Als er geen fysieke lezing kan doorgaan, is er een online alternatief. Stel je nu kandidaat!

Maak samen met je leerlingen een feestelijke foto of een vrolijk filmpje van hun lievelingsboek. Bij deze wedstrijd worden een heleboel boekenpakketten worden verloot en twee deelnemers winnen een bezoek van twee Jeugdboekenmaand-ambassadeurs aan hun school of bibliotheek!

Tenslotte is er voor leerlingen van 9-12 jaar een mini-bibsterspel ontwikkeld dat je in de klas kan spelen. Interesse? Laat het ons weten en we helpen je op weg.