Zoek je een fijne manier om je kind bezig te houden terwijl jij telewerkt? Tijdens de extra lange paasvakantie zorgen we voor extra leesplezier met de Fundels interactieve kinderboeken van de bib. 

Lees verder
Boekenmarkt
In de kijker

Boekenmarkt - VOLZET

Vanaf april verandert de Markt van Bilzen opnieuw in de gezelligste boekenmarkt van Limburg! Kom er snuisteren tussen honderden meters boeken, strips, cd's en dvd's.

Lees verder
jeugdboekenmaand maart 2021

De 50e jeugdboekenmaand!

In 2021 bestaat de jeugdboekenmaand 50 jaar. Een gouden kroontje!
We vieren een maand lang het feest dat lezen heet.

Lees verder
Blind date met een boek

Blind date met een doek

Dit jaar verrast de bibliotheek jou op Valentijn! Klaar voor een blind date met een boek?

Lees verder
jeugdboekenmaand maart 2021

Vier de jeugdboekenmaand in je klas!

Een bericht voor de leerkrachten van Bilzen en omstreken: Maart is jeugdboekenmaand. 'Lezen is een feest!', onder die noemer vieren we een maand lang! Ondanks corona valt er dit jaar heel wat te beleven. We lijsten het graag voor jullie op.

Lees verder
Meisje schrijft brief

Warme Brieven

Bibliotheek De Kimpel deelt inspiratie voor de actie ‘Warme Brieven’ van de warme lijn. Scholen worden hiermee opgeroepen om brieven te schrijven naar eenzame mensen uit de buurt.

Lees verder
Poëziewedstrijd

Poëziewedstrijd

Tijd om uw creatieve kronkels te kneden want bibliotheek De Kimpel lanceert een eerste gedichtenwedstrijd voor (jong)volwassenen.

Lees verder
Fundels

Spelen en leren met de digitale kinderboekjes van Fundels

Tijdens koude winterperiode brengt de bib wat extra warmte bij je naar binnen met de digitale kinderboeken van Fundels. Lees, speel en leer samen met je kind. Schermpjestijd wordt Fundelstijd, met de tablet in de zetel of in de auto. Fundels lezen kan altijd en overal! 

Lees verder
e-boeken

Leen gratis e-boeken voor je eigen toestel

Ontdekt een mooi aanbod e-boeken die je via het platform cloudLibrary van thuis uit kan lezen op je eigen toestel. Je kan telkens 2 e-boeken reserveren en 2 e-boeken lenen die na 6 weken automatisch van je toestel verdwijnen. 

Lees verder
klasse lerarenkaart

De Klasse Lerarenkaart 2021 is er!

Ben je leerkracht en woon je in Bilzen? Op vertoon van je identiteitskaart kan je jouw Lerarenkaart afhalen in de bib. Vertel het zeker aan je collega's. Tot snel!

Lees verder