Ontdek, beluister en leen duizenden cd's, lp's en muziek-dvd's

Muziekweb

Naast onze eigen muziekcollectie kunt u ook de 500.000 cd’s, 300.000 lp’s en 30.000 muziek-dvd’s van Muziekweb ontlenen.

Zo doet u dat …

1. Registreren

Spreek een bibliotheekmedewerker aan en vraag om u als nieuwe lener bij Muziekweb aan te melden. U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding via e-mail.

2. Reserveren

Log in op muziekweb.nl met de gegevens uit het ontvangen e-mailbericht. Zoek in de catalogus naar uw favoriete muziek en klik op de knop ‘Leen dit album’. Bevestig om uw reservatie te vervolledigen.

3. Lenen

Via e-mail ontvangt u bericht wanneer het album in de bibliotheek beschikbaar is. Op dat moment gaat ook de uitleentermijn van 3 weken in. U dient het album binnen de twee weken op te halen. U kunt de uitleentermijn van cd’s, lp’s en muziek-dvd’s van Muziekweb niet verlengen.

Per album betaalt u € 1,00 administratiekosten. Bij het te laat terugbrengen van een album wordt € 0,50  per dag aangerekend.

Bij het ontlenen van muziekcd’s en dvd’s via Muziekweb is het algemeen bibliotheekreglement van toepassing. Met inachtname van de hierboven omschreven procedure.

Muziekwebluister

Met Muziekwebluister kunt u in de bibliotheek ruim 6 miljoen nummers gratis beluisteren. Daarnaast vindt u er informatie over artiesten, componisten en muziekstijlen. Kortom: Muziekwebluister is een grote ontdekkingsreis.

Beluister uw favoriete muziek…

In de bibliotheek op uw eigen laptop, tablet of smartphone

Surf in de bibliotheek naar muziekweb.nl/luister en beluister zo’n 500.000 cd’s, 300.000 lp’s en 30.000 muziekdvd’s.

In de bibliotheek op één van de luisterpc’s in de themaruimte ‘muziek’

In onze themaruimte ‘muziek’ stellen we een aantal luisterpc’s ter beschikking om samen of alleen naar muziek te luisteren en nieuwe muziek te ontdekken. Klik op het logo van Muziekweb en u bent vertrokken.

Thuis

Muziekweb staat niet alleen voor luisteren, maar ook voor lezen en leren. Via muziekweb.nl heb je ook van thuis uit toegang tot een schat aan informatie over stijlen, artiesten en hun muziek.