Kinderen

Om te ontspannen, te ontsnappen, te verdwalen, te verbeelden, te lachen, te huilen, te leren, te oefenen, te begrijpen, te weten, te dromen, te groeien, te genieten ...

Redenen genoeg om (voor) te lezen!

Boeken, cd's, films, games, ...

Muziek in de jeugdbib

In onze jeugdbibliotheek ontdek je de mooiste muziek, de leukste verhalen, de spannendste strips ... Kom grasduinen in onze collectie boeken, cd's en films en neem gratis en voor niets tot wel 20 materialen mee naar huis.

Ontdek de voordelen van een lidmaatschap bij de bib

Winnie's filmtip: Coco

De ambitieuze muzikant Miguel bundelt zijn krachten met de charmante bedrieger Hector op een buitengewone reis door het kleurrijke Land der Doden om zijn familiegeschiedenis te onthullen.

Beschikbaarheid bekijken en reserveren

KJV Boekenjury

Kinder- en jeugdjury groep 4

KJV is een jury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. Neem deel aan onze leesgroep of de internetjury en beslis mee welk boek verkozen wordt tot het beste jeugdboek!

Meer informatie en deelnemen

Boekstart

Mama met haar baby en een boekje dat duidelijk smaakt naar meer

Boekstart wil ouders en jonge kinderen laten genieten van boeken, omdat dat goed is voor de (taal)ontwikkeling van kinderen, de band tussen ouder en kind en de leescultuur in het gezin.

Is je kindje 15 maanden? Dan krijg je in het consultatiebureau van Kind & Gezin een uitnodiging om het peuterpakket op te halen in de bibliotheek.

Lees meer op www.boekstart.be

Dyslexie? Ga voor een luisterboek!

Ik haat lezen!

Als je dyslexie hebt, gebruik je je hersenen een beetje anders dan de meeste mensen. Je wisselt woorden en letters van plaats. Je leest letters ondersteboven. Alle lettertjes lijken wel een beetje rond elkaar te dansen. Dan wordt het natuurlijk moeilijk om te lezen en te schrijven!

Daarom ontwikkelde Luisterpuntbibliotheek de anderslezen-app voor je smartphone of tablet. Met deze gratis app kan je lezen, met je oren. Zodat "ik haat lezen" omgebogen wordt naar "mag ik nog een boek".

Ontdek de anderslezen-app op ikhaatlezen.be

Fundels, digitale prentenboeken

Fundels prentenboeken

Fundels zijn prentenboeken voor kinderen tussen 3 en 7 jaar die op een interactieve manier tot leven komen. De digitale prentenboeken omvatten animaties en zijn aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten. 

Download de Fundels-app en probeer het demo-boekje. Via Mijn Bibliotheek kan je jaarlijks 7 gratis Fundels lenen.

Meer informatie en apps