Scholen

Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen.

Daarom willen we samen met de Bilzerse scholen projecten realiseren die de kinderen stimuleren om te lezen. Daarnaast bieden we een aantal specifieke diensten aan voor het basis-, secundair, hoger en volwassenenonderwijs en voor leerkrachten.

De bib bezoeken met je klas?

klasbezoek_ub.jpg

Dat kan! Voortaan kan je je bezoek of klasontlening vooraf reserveren. Even de gewenste datum selecteren, een beschikbaar tijdslot voor klasontleningen boeken en klaar! Nog een vraag of wil je graag wat meer uitleg? Neem dan zeker contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Reserveer jouw klasbezoek hier

Warme Brieven

warme brieven

Samen met je school tegen eenzaamheid. De actie 'Warme Brieven' roept scholen op om brieven te schrijven naar eenzame mensen uit de buurt. Met een brief hou je afstand, maar kom je toch dichtbij.

Meer info en inspiratie

Gopress op school

HET ONLINE KRANTEN- EN TIJDSCHRIFTENARCHIEF

De bibliotheek kan haar Gopress-abonnement gratis delen met de scholen op haar grondgebied. Zo krijgen leerlingen op school toegang tot de volledige databank, net zoals bezoekers in de bibliotheek.

Meer info en voorwaarden

Lidmaatschap leerkrachten

HAAL MEER UIT JE LIDMAATSCHAP!

Ben je in bezit van een lerarenkaart en lid van de bibliotheek, dan mag je 40 in plaats van 20 materialen ontlenen. Of het nu om boeken, cd's, films, ... gaat. Vraag ernaar in de bibliotheek!