Livre
Néerlandais
Een televisiejournaliste ontvangt op haar werk videobanden met daarop beelden van de moord op jonge vrouwen en begeleidende briefjes met bijbelse teksten.
Titre
De bespieder
Auteur
Tom Egeland
Traducteur
Annelies De Vroom
Langue
Néerlandais
Langue originale
Norvégien
Titre original
Trollspeilet
Éditeur
Breda: De Geus, 2007
445 p.
ISBN
9789044507942 (paperback)

Commentaires

Kristin Bye, televisiejournaliste, bekend van 'Wolvennacht'*, ontvangt op haar werk videobanden met daarop beelden van de moord op jonge vrouwen en begeleidende briefjes met bijbelse teksten, ondertekend door Aquarius. De films worden op de televisie uitgezonden, de politie tast in het duister en de banden, ergo ook de moorden, blijven komen. Als Kristin een band ontvangt met een film van haarzelf, lopend over straat, winkelend en zelfs bij haar thuis, duikt zij onder op de zomerboerderij van haar ouders. Een bijna gepensioneerde ex-collega van haar, tevens een soort peetvader, gaat zelf op onderzoek uit. Bijzonder spannend geschreven, met een verrassende climax. De auteur is hoofdredacteur bij het Noorse TV2 en weet waarover hij praat; dat is duidelijk te merken in de opbouw van het verhaal. In het laatste hoofdstuk hanteert hij dezelfde opzet als in 'Wolvennacht', hij werkt met tijdsaanduidingen. Op de kaft een spiedend oog door een bril. Paperback met kleine druk.

À propos de Tom Egeland

Tom Egeland, né le 8 juillet 1959 à Oslo en Norvège, est un écrivain norvégien, auteur de roman policier.

Biographie

En 1988, il publie son premier roman, Stien mot fortiden. En 2009, il fait paraître Lucifers evangelium avec lequel il remporte le prix Riverton 2009. En 2001, il commence une série mettant en scène Bjorn Beltø.

Il écrit également de la littérature d'enfance et de jeunesse dont Katakombens hemmelighet paru en 2013 avec lequel il est lauréat du Arks barnebokpris (no) 2013

Œuvre

Romans

Série Bjorn Beltø