Livre
Néerlandais

Een dag met de dierenpost

Sharon Rentta (auteur)

Een dag met de dierenpost

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Beertje Boris mist zijn vriendinnetje Izzie sinds ze is verhuisd. Daarom stuurt hij haar een mooie brief, die hij met papa naar het postkantoor brengt. Dan begint de brief aan een lange reis. Prentenboek met gedetailleerde illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Een dag met de dierenpost
Auteur
Sharon Rentta
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A day at the animal post office
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2016
[36] p. : ill.
ISBN
9789025869663 (hardback)

Commentaires

Beer Boris mist zijn vriendinnetje Izzie, die naar de Noordpool is verhuisd. Daarom schrijft hij haar een brief. Aangezien zijn vader postbezorger is, weet die precies wat er allemaal komt kijken bij het versturen en bezorgen van een brief. Izzie is zo blij met de brief van Boris, dat ze een heel bijzondere verrassing voor hem heeft. De reis die een brief of pakketje aflegt om bij de ontvanger te komen, en wat er allemaal komt kijken bij het verzenden van post, worden op een speelse manier realistisch en uitgebreid in beeld gebracht: het inpakken en frankeren van een pakket, het sorteren van de post, het vervoer en uiteindelijk de bezorging. De kleurrijke illustraties zitten vol fantasievolle details en kleine beeldgrapjes, waardoor er voor nieuwsgierige kinderen veel te ontdekken valt, ook bij een tweede of derde keer lezen. De lay-out is afwisselend; paginagrote tekeningen over dubbele of enkele bladzijden worden afgewissseld met meerdere kleine illustraties op een pagina, soms in e…Lire la suite

Een dag met de dierenpost

Boris e-mailt naar zijn beste vriendinnetje Izzie, die op de Noordpool woont. Zijn papa is postbode en stelt voor om haar een mooie brief te sturen. Boris maakt een prachtige brief en in het postkantoor ziet hij wat er allemaal met de post gebeurt vooraleer die op transport gaat. Alle stappen bij het verzenden worden haarfijn aan de kleuter getoond, met leuke illustraties waarin allerlei grappige details te vinden zijn: de uilen die ‘s nachts de post sorteren of het postkantoor op de Noordpool in een grote iglo. De zachte pastelkleuren en de sobere achtergrond geven rust en zorgen ervoor dat de aandacht getrokken wordt naar het onderwerp.Een vrolijk prentenboek met humoristische inslag. De illustrator heeft zijn fantasie goed kunnen uitleven zoals duidelijk is bij de voorwerpen die je niet kunt versturen (denk maar aan ijsblokjes) of de kangoeroe die geen brieventas nodig heeft (alle brieven kunnen in zijn buidel terecht).