Livre
Anglais

Monsters of men

Patrick Ness (auteur)

Monsters of men

Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Er is oorlog uitgebroken. Een jongen komt steeds meer onder de invloed van de leider van een van de twee kampen. Daardoor raakt hij vervreemd van zijn vriendin.
Titre
Monsters of men
Auteur
Patrick Ness
Langue
Anglais
Édition
1
Éditeur
London: Walker, 2010
602 p.
ISBN
9781406326123 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Het wordt oorlog. Het ene kamp is Mayor Prentiss (The Ask) en Mistress Coyle (The Answer) en de andere partij zijn The Spackles. Intussen landt het kolonistenschip met Bradley en Simone. Samen met Viola willen zij voor vrede zorgen. Todd is erg onder de invloed van de Mayor geraakt. Zijn Noise kan Viola niet meer lezen en zij raakt van hem vervreemd. Als tijdens een vredelievende bijeenkomst Coyle zich opblaast, waarbij doden en gewonden vallen, loopt het finaal uit de hand. Dit is het geweldige laatste deel in de trilogie 'Chaos Walking'*. De delen zijn niet los te lezen. De vertellers zijn weer Todd en Viola, maar er is ook een verbitterde, wraakzuchtige derde verteller. Het begrip oorlog speelt een grote rol en er is meer geweld dan in de vorige delen. Daarnaast is communicatie belangrijk, ook om verbonden te zijn met anderen. De auteur besteedt veel aandacht aan waarden als liefde, hoop, vergeving en al dan niet tot inkeer komen. Het is erg spannend, ontroerend en af en toe droevi…Lire la suite

À propos de Patrick Ness

Patrick Ness, né le 17 octobre 1971 à Fort Belvoir en Virginie, est un romancier anglo-américain, spécialisé en science-fiction et littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Patrick Ness fait des études de littérature anglaise aux États-Unis. Il part pour l'Angleterre et s'établit à Londres en 1999.

Il écrit des textes pour la radio, et des critiques littéraires pour The Guardian. Il a enseigné l'écriture créative à l'Université Oxford.

Il a pris la nationalité anglaise. Il a contracté une union civile avec son compagnon en 2004.

Œuvres

Série : Le Chaos en marche

  1. La Voix du couteau, Gallimard J…En lire plus sur Wikipedia