Livre
Anglais

The ask and the answer

Patrick Ness (auteur)

The ask and the answer

Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Viola en Todd denken dat ze een veilige stad hebben bereikt. Maar al snel blijkt de stad te worden bestuurd door de tiran die ze probeerden te ontvluchten. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
The ask and the answer
Auteur
Patrick Ness
Langue
Anglais
Éditeur
London: Walker, 2009
516 p.
ISBN
9781406322477

Plusieurs langues:

Commentaires

Todd en Viola belanden in New Prentisstown. Hij gaat de gevangenis in en zij gaat zwaar gewond naar een hospitaal. Aan het hoofd van de stad waar ze veilig dachten te zijn, staat de man die zij ontvluchtten: The Mayor, nu The President. Todd gaat onder leiding van het gluiperige zoontje werken voor The President en doet afgrijselijke dingen, Viola wordt opgeleid tot genezeres. The Ask is het regime met folteringen en The Answer zijn de vrouwen die het verzet leiden. De twee verliezen elkaar snel uit het oog en als ze elkaar weer treffen is dat tijdens een gruwelijke situatie. Deel twee in de trilogie 'Chaos Walking'* is geweldig, ontroerend en spannend. Er zijn twee vertellers, Todd en Viola, zodat de lezer telkens een andere kijk op de zaak krijgt. Het gaat om keuzes maken, eerlijk zijn, maar er is nog meer: etnische zuivering en marteling, zodat het voor de doelgroep van deel 1 misschien iets te ver gaat. Geliefde karakters doen gruwelijke dingen, maar zij kunnen niet anders. Dit ze…Lire la suite

À propos de Patrick Ness

Patrick Ness, né le 17 octobre 1971 à Fort Belvoir en Virginie, est un romancier anglo-américain, spécialisé en science-fiction et littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Patrick Ness fait des études de littérature anglaise aux États-Unis. Il part pour l'Angleterre et s'établit à Londres en 1999.

Il écrit des textes pour la radio, et des critiques littéraires pour The Guardian. Il a enseigné l'écriture créative à l'Université Oxford.

Il a pris la nationalité anglaise. Il a contracté une union civile avec son compagnon en 2004.

Œuvres

Série : Le Chaos en marche

  1. La Voix du couteau, Gallimard J…En lire plus sur Wikipedia