Livre
Néerlandais

Renaissance

Oliver Bowden (auteur), Jeske Nelissen (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
In het 15e eeuwse Italië wordt de stad Florence beheerst door de rivaliteit tussen 2 invloedrijke families. Ezio is 17 en behoort tot één van deze families. Hij gaat over lijken om zijn belangrijke missie te volbrengen.
Titre
Renaissance
Auteur
Oliver Bowden
Traducteur
Jeske Nelissen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Renaissance
Édition
1
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2011
461 p.
Note
Geïnspireerd op Ubisoft’s game Assassin’s Creed II en Assassin’s Creed : the Brotherhood.
ISBN
9789026128400 (paperback)

Commentaires

Dat Assassin’s Creed: Renaissance gebaseerd is op het gelijknamige videospel is vanaf het begin af aan duidelijk te merken. Het boek opent spectaculair met een bendegevecht tussen de hoofdpersoon Ezio Auditore en zijn geduchte jeugdvijand Vieri de’ Pazzi, gevolgd door een wedstrijdje klimmen en springen over de daken van Florence tussen Ezio en zijn broer Frederico dat doet denken aan een opdracht waarbij een ‘game over’ moet worden voorkomen. Dergelijke missies blijven centraal in de rest van het boek, dat de thema’s eerwraak en familieliefde vermengt met historische elementen. Wanneer de Pazzi er dankzij een complot in slagen Ezio’s vader en broers te vermoorden, is Ezio in eerste instantie slechts uit op vergelding. Dat zijn werkelijke missie complexer is, blijkt wanneer zijn oom Mario hem vertelt dat de familie Auditore deel uitmaakt van de orde van assassijnen, die zich in het geheim verzetten tegen de beroemde Tempeliers, waartoe de Pazzi behoren. Ezio moet voorkomen dat …Lire la suite
Het verhaal, gebaseerd op het computerspel 'Assassin’s Creed II'* speelt zich af in Toscane aan het eind van de vijftiende eeuw. De hoofdpersoon Ezio is 17 jaar als hij ziet hoe zijn vader en twee broers worden geëxecuteerd. Hij zweert wraak. Maar tijdens zijn veldtocht komt hij erachter dat zijn vader hoorde tot de orde van de Assassin’s, die probeerde te voorkomen, dat de orde van de Tempeliers de macht zouden krijgen. Hij komt in aanraking met historische figuren als Leonardo da Vinci en Machiavelli. Hun kennis is van vitaal belang voor zijn overleven. Langzaam gaat zijn wens tot wraak over tot het zijn van een vooraanstaand lid van de orde der Assassin’s, en wordt hij voor zijn tegenstanders een ware nachtmerrie. Achter in het boek is een lijst opgenomen van de vele personages uit het verhaal, evenals een lijst met de vele Italiaans/Latijnse woorden die in de tekst gebruikt zijn. Ongeloofwaardig, matig verhaal met zeer veel bloederig geweld, dat alleen liefhebbers van het computer…Lire la suite

À propos de Oliver Bowden

Anton Gill, également connu sous les noms de plume Oliver Bowden, Ray Evans et Antony Cutler, né le 22 octobre 1948 à Ilford en Angleterre, est un écrivain et historien britannique, auteur de roman policier historique. Il a créé le personnage du scribe Huy qui mène ses enquêtes dans l'Égypte antique.

Biographie

Fils d'un père allemand et d'une mère britannique, Anton Gill grandit à Londres et fait des études supérieures à l'Université de Cambridge. Il devient ensuite acteur et directeur de théâtre, notamment du Royal Court Theatre de Londres, avant de travailler pour le Arts Council of Great Britain (en) et pour la BBC comme scripteur et producteur. En 1984, il décide de se consacrer entièrement à l'écriture.

Historien,…En lire plus sur Wikipedia