Een joodse schrijfster en een advocaat lopen vast in hun huwelijk en beleven in Israe͏̈l een ingrijpende ommekeer in hun leven.
Extra subject
Engelstalige fictie
Titre
Forest dark
Auteur
Nicole Krauss
Langue
Anglais
Éditeur
London: Bloomsbury, 2017
290 p.
ISBN
9781408871799 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Commentaires

Deze indrukwekkende en inspirerende roman van de bekende Amerikaans-Joodse auteur (New York, 1974) staat in het teken van de overgang, van het bekende naar het onbekende. Hier in het leven van de twee New Yorkse hoofdpersonages. Jules Epstein, een 68-jarige rijke, succesvolle en dominante advocaat, verdwijnt na de dood van zijn ouders en de scheiding van zijn vrouw en begint zijn bezittingen weg te geven. De schrijfster Nicole is ook vastgelopen in haar huwelijk, heeft een schrijfblokkade en geen plan B. Beiden proberen zich vergeefs los te maken van hun (joods) verleden en reizen naar Israël. Epstein wordt daar belaagd door een rabbijn die financiële steun wil voor projecten rond koning David (en in hem een nazaat van hem ziet) en Nicole door een gewezen literatuurprofessor (of medewerker van de Mossad?) die haar een koffer met nagelaten schriften van Franz Kafka opdringt en hem een ander naleven in Israël toedicht. Hoofdthema’s zijn het dubbelgangersmotief en de verdeelde identiteit…Lire la suite

À propos de Nicole Krauss

Nicole Krauss est une romancière américaine née le 18 août 1974 à New York.

Biographie

Nicole Krauss grandit à Long Island. Elle est diplômée à Stanford, à Oxford (Somerville College) et enfin à l'Institut Courtauld de Londres où elle étudie la poésie. Elle est finaliste du prix du poète le plus jeune de Yale. Sa poésie apparaît dans les revues telles que Les Socs, et le Doubletake à Paris. Après avoir soutenu une thèse sur le sculpteur Joseph Cornell, elle arrête d'écrire de la poésie. Elle publie en 2002 son premier roman, Man Walks into a Room, puis en 2005, The History of Love, publié en 2006 en France sous le nom de l'Histoire de l'amour, récompensé par le prix du Meilleur livre étranger en 2006.

Elle est mariée avec le romancier Jonathan Safran Foer jusqu'à leur divorce en 2014 formant En lire plus sur Wikipedia