Livre
Néerlandais

Kikkers warme winterboek

Max Velthuijs (antécédent bibliographique)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Twee winterse verhalen over Kikker. Kikker vindt het veel te koud om in de sneeuw te spelen, zoals zijn vriendjes. En als de vriendjes naar Varkentje gaan voor het Nieuwjaarsdiner, zit Varkentje met zijn arm in een doek. Wat nu? Oblong prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Contenu
Kikker en de sneeuwman Kikker en het Nieuwjaar
Contient
Extra subject
winter, prentenboeken
Titre
Kikkers warme winterboek / naar Max Velthuijs
Antécédent bibliographique
Max Velthuijs
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2015
60 p. : ill.
ISBN
9789025868949 (hardback)

Commentaires

Bundeling van twee winterse prentenboeken Kikker, die eerder afzonderlijk verschenen. In ‘Kikker en de sneeuwman’ zijn Kikkers vriendjes lekker aan het schaatsen en gooien ze sneeuwballen. Kikker doet niet mee, hij houdt niet van de kou. Maar binnen voelt hij zich wel erg alleen. Als het hout in de kachel opraakt, moet hij toch naar buiten. De zon komt door; Kikker is op slag weer vrolijk en maakt een sneeuwpop als gezelschap. In ‘Kikker en het Nieuwjaar’ gaan Kikker en zijn vriendjes gaan naar het nieuwjaarsdiner bij Varkentje, want dat is traditie. Als ze bij Varkentje aankomen, zit Varkentje in een stoel met een doek om haar poot. Hoe moet het nu met de versieringen en het nieuwjaarsdiner? De prentenboeken zijn gebaseerd op de animatieserie ‘Kikker & Vriendjes’ die na de dood van Max Velthuijs is verschenen. De computeranimaties zijn over het algemeen strakker en gladder dan de originele illustraties. Ook is er voor een ander lettertype gekozen. Dat de tekst niet van Velthuijs’ ha…Lire la suite

Kikkers warme winterboek

Het eerste verhaal heet 'Kikker en de sneeuwman'. Kikker houdt niet van de kou. Overal ligt er sneeuw en hij wil liever binnenblijven. Maar het hout voor de kachel is op, nu moet hij toch naar buiten gaan. Op de vijver zijn Eend, Haas en Varkentje aan het schaatsen. Ze roepen naar Kikker en vragen of hij meedoet. Maar Kikker vindt er niets aan en gaat hout zoeken. Wanneer hij met zijn hout thuis komt is er al een sprankeltje zon. Alles ziet er opeens anders uit. Hij besluit een sneeuwman te maken, liefst voor zijn raam dan voelt hij zich minder alleen. In 'Kikker en het Nieuwjaar' komen Haas, Beertje en Eend Kikker halen om Nieuwjaar te vieren bij Varkentje. Maar Kikker houdt niet van de kou en wil niet naar Varkentje. Gelukkig komt Rat voorbij met de slee en iedereen kan erop. Bij Varkentje aangekomen is alles nogal stil. Geen versiering, geen lichtjes en geen eten. Varkentje zit gewond in haar stoel en kan niet koken. Nu moeten de vriendjes zelf koken, en ze brengen er niet veel …Lire la suite

À propos de Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Image by Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs, né à La Haye le 22 mai 1923 et mort à La Haye le 25 janvier 2005, est un auteur et illustrateur néerlandais de livres pour enfants.

Max Velthuis, après une carrière commencée dans la publicité, illustre ses premiers livres pour enfants à partir de 1962. Il connaît une renommée internationale avec les histoires de Petit-Bond, une grenouille qui se pose des questions sur la vie. Petit-Bond est amoureux, le premier livre de cette série publié pour la première fois en 1989, a été traduit dans plus de 50 langues.

Œuvres

  • Petit-Bond est amoureux, L'École des loisirs, Lutin poche, 1989
  • Le Chef-d'œuvre de crocodile, L'École des Loisirs, Pastel, 1991
  • La Découverte de Petit-Bond, Pastel…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions