Livre
Néerlandais

Kikker en de sneeuwman

Max Velthuijs (antécédent bibliographique)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Kikker houdt niet van de winterkou. Zijn vrienden zijn buiten, maar hij zit binnen. Hij voelt zich erg alleen. Als het hout in de kachel opraakt, moet Kikker toch naar buiten. Prentenboek in oblong met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Kikker en de sneeuwman / naar Max Velthuijs
Antécédent bibliographique
Max Velthuijs
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2009
[28] p. : ill.
ISBN
9789025852993

Plusieurs formats:

Commentaires

Het is winter. Varkentje, Eend en Haas zijn lekker aan het schaatsen en gooien sneeuwballen. Kikker doet niet mee, hij houdt niet van de kou. Hij voelt zich erg alleen. Als het hout in de kachel opraakt, moet hij toch naar buiten. De zon komt door; Kikker is op slag weer vrolijk en gaat een sneeuwpop maken. Van het harde werken wordt hij lekker warm. Sinds kerst 2008 is bij het televisieprogramma KRO Kindertijd de animatieserie 'Kikker & Vriendjes' te zien zijn. De serie is gebaseerd op een idee van de in 2005 overleden schrijver/illustrator van Kikker, Max Velthuijs. De prentenboeken in oblong zijn weer gebaseerd op deze animatieserie. Dit is het tweede deel*. De in de animaties gebruikte kleuren komen aardig overeen met het kleurgebruik in de originele 'Kikker'-boeken. De computeranimaties zijn over het algemeen strakker en ‘gladder’ van vorm. Ook is er voor een ander lettertype gekozen (is nu schreefloos). Vergelijkbaar met de originele boeken staat de tekst in korte, eenvoudige zi…Lire la suite

Kikker en de sneeuwman

Dit prenten in dit boek komen uit de animatiereeks over Kikker. Ze zijn jammer genoeg maar een slap afkooksel van de originele Velthuijs-creaties. Nochtans mag het verhaal er wel zijn. Kikker houdt niet van de kou en voelt er niets voor om met zijn vriendjes te schaatsen. Nu is hij wel helemaal alleen. Hij komt op het idee om een sneeuwman te maken. Hij zet hem voor het raam van zijn huisje en is niet meer alleen. De tekst is zoals altijd heel eenvoudig en direct. Dit maakt het boekje voor heel jonge oortjes geschikt. Maar de échte Velthuijs-prenten straalden veel meer warmte en expressie uit.


À propos de Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Image by Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs, né à La Haye le 22 mai 1923 et mort à La Haye le 25 janvier 2005, est un auteur et illustrateur néerlandais de livres pour enfants.

Max Velthuis, après une carrière commencée dans la publicité, illustre ses premiers livres pour enfants à partir de 1962. Il connaît une renommée internationale avec les histoires de Petit-Bond, une grenouille qui se pose des questions sur la vie. Petit-Bond est amoureux, le premier livre de cette série publié pour la première fois en 1989, a été traduit dans plus de 50 langues.

Œuvres

  • Petit-Bond est amoureux, L'École des loisirs, Lutin poche, 1989
  • Le Chef-d'œuvre de crocodile, L'École des Loisirs, Pastel, 1991
  • La Découverte de Petit-Bond, Pastel…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions