Livre
Anglais

The wind in the willows

Kenneth Grahame (auteur), Robin Lawrie (dessinateur), Brian Jacques (auteur de l'introduction)
Met vrienden als de goedhartige Mol, de dichterlijke Rat, de verstandige Das en Pad de branieschopper is het leven bij de rivieroever en in het Wilde Woud heel fijn. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
The wind in the willows
Auteur
Kenneth Grahame
Dessinateur
Robin Lawrie
Auteur de l'introduction
Brian Jacques
Langue
Anglais
Édition
7de herz. dr.
Éditeur
London: Puffin, 2008 | Autres éditions
VI, 245, [28] p. : ill.
ISBN
9780141321134 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Op een mooie dag gaat Mole op stap, raakt bevriend met Ratty en samen komen ze de rijke heer Toad tegen, die in het grote landhuis Toad Hall woont. Toad kan niet autorijden, maar koopt wel steeds een nieuwe auto en rijdt die dan in de soep. Als hij na de zevende botsing een biertje drinkt in de pub, ziet hij buiten een prachtige auto staan, waarmee hij gaat joyriden, maar hij wordt opgepakt door de politie en gaat de gevangenis in. Dit verhaal uit 1908 vertelde de Engelse bankier Grahame (1859-1932) aan zijn zoontje, onbedoeld voor publicatie. Het werd echter een klassiek kinderboek. Hoewel het nu soms wat langdradig is, zijn het vooral de kostelijke avonturen van Toad en zijn ontsnappingspoging die het verhaal de moeite waard maken. Elk hoofdstuk begint met een kleine pentekening. Het bevat een verklarende woordenlijst, een profiel van de auteur, een beschrijving van een tochtje op de Thames en enkele leuke opdrachten ter verhoging van het leesplezier. Het verhaal wordt ingeleid door…Lire la suite

À propos de Kenneth Grahame

Kenneth Grahame, né le 8 mars 1859 à Édimbourg (Écosse) et mort le 6 juillet 1932 à Pangbourne, dans le comté de Berkshire (Angleterre), est un romancier britannique.

Il est principalement connu pour son roman Le Vent dans les saules (The Wind in the Willows, 1908), un classique de la littérature britannique pour enfants, écrit à l'origine pour son fils qui partageait l'entêtement d'un des personnages du roman : Crapaud, Baron Tétard (Toad of Toad Hall). L'illustrateur le plus célèbre du roman est Ernest Howard Shepard.

Biographie

Devenu orphelin, Grahame part vivre avec sa grand-mère. Il fait ses études au St Edward's School (en) d'Oxford…En lire plus sur Wikipedia