Livre
NĂ©erlandais

Een vorstelijk aanbod

Julia Quinn (auteur), Karin Breuker (traducteur)
De onwettige dochter van een graaf is op zoek naar haar prins op het witte paard, door haar stiefmoeder en haar twee stiefzusjes wordt ze als sloof behandeld.
Extra subject
Libelle
Titre
Een vorstelijk aanbod
Auteur
Julia Quinn
Traducteur
Karin Breuker
Langue
NĂ©erlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
An offer from a gentleman
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2021
446 p.
Note
De Netflix-serie Bridgerton werd geĂŻnspireerd door deze reeks.
ISBN
9789022586884 (paperback)

Commentaires

Sophie Beckett is weliswaar de dochter van een ware graaf, maar haar stiefmoeder behandelt haar als sloof. Ze komt in een sprookje terecht wanneer ze op een gemaskerd bal haar prins op het witte paard ontmoet. Dat klinkt inderdaad als hĂ©t wereldberoemde sprookje en daar is het verhaal dan ook op gestoeld. Toch heeft Quinn niet zomaar een sprookje gekopieerd, maar weet er op heerlijke wijze een aantal elementen aan toe te voegen. Natuurlijk is er sprake van romantiek, maar ook een vleugje humor vindt de lezer terug in dit boek. Bovendien ontdekt de oplettende lezer dat Quinn op subtiele wijze haar eigentijdse – feministische - visie geeft op het Engeland van weleer. Quinn doet dit alles gebruikmakend van een fijne, vlotte schrijfstijl en aansprekende personages. Julia Quinn is het pseudoniem van Julie Pottinger (1970). Ze studeerde kunstgeschiedenis en inmiddels is ze bestsellerauteur. Zelfstandig te lezen, derde deel van ‘De Familie Bridgerton-serie’, na ‘De ongetrouwde hertog’*en ‘D
Lire la suite

À propos de Julia Quinn

Julia Quinn, nĂ©e en 1970, est une romanciĂšre amĂ©ricaine, spĂ©cialisĂ©e dans les romances historiques. Ses romans sont traduits dans une trentaine de langues et figurent rĂ©guliĂšrement sur la liste des best-sellers du New York Times depuis 2001. Son Ɠuvre la plus populaire est sa sĂ©rie romanesque La Chronique des Bridgerton qui met en scĂšne une famille au temps de la RĂ©gence et qui adaptĂ©e sous forme de sĂ©rie tĂ©lĂ©visĂ©e par Netflix Ă  partir de dĂ©cembre 2020.

Biographie

Julie Pottinger (née Cotler en 1970) vit principalement en Nouvelle-Angleterre, bien qu'elle ait passé une grande partie de sa jeunesse en Californie aprÚs le divorce de ses parents. DiplÎmée de Harvard, elle opte pour le pseudonyme de « Julia Quinn » pour que ses romans se retrouvent rangés sur les étals prÚs de ceux d'Amanda Quick (un auteur à succÚs de romances)'.

La spécialité de Julia Quinn est l'écriture de romances historiques et p
En lire plus sur Wikipedia