Livre
Néerlandais

Roodkapje

Jacob Grimm (auteur), Wilhelm Grimm (auteur), Debbie Lavreys (dessinateur)
Prentenboek met een bewerking van het bekende sprookje met veel geschilderde illustraties in heldere kleuren en een korte tekst. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Roodkapje / de gebroeders Grimm ; ill. Debbie Lavreys
Auteur
Jacob Grimm Wilhelm Grimm
Dessinateur
Debbie Lavreys
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Rotkäppchen
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789044807110

Commentaires

Prentenboek met een bewerking van het bekende sprookje van Roodkapje. Het verhaal wordt precies verteld zoals het algemeen bekend staat. De teksten staan in of naast de illustratie en zijn in een vlotte stijl geschreven, waardoor ze plezierig voor te lezen zijn. Ze zijn gezet in een grote letter, waarbij de eerste letter extra zwierig is afgedrukt. De sfeervolle illustraties, die een of twee pagina's beslaan, maken het boek aantrekkelijk. Ze geven een mooi beeld van het verhaal. Daardoor is de uitgave van het bekende sprookje de moeite waard om samen bekijken en om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar. Tegelijk verscheen van dezelfde auteur 'Het meisje met de zwavelstokjes'*.

Roodkapje

Het bekende sprookje van Roodkapje wordt hier vrij getrouw, maar ook weinig opmerkelijk, naverteld. De tekst klinkt af en toe gedragen en plechtig, bv. Roodkapje was omgeven door de mooiste bloemen die ze ooit had gezien. Elders klinkt het dan weer veel moderner: Dan kon hij eerst de oude vrouw opeten en als toetje het jonge meisje, dacht hij. De eerder gestileerde illustraties zijn hedendaags en mooi maar voegen weinig toe aan de tekst.

À propos de Jacob Grimm

Jacob Ludwig Karl Grimm (né le 4 janvier 1785 à Hanau en landgraviat de Hesse-Cassel et mort le 20 septembre 1863 à Berlin en Prusse) est une importante figure littéraire, conteur, linguiste, philologue allemand, connu pour avoir rassemblé des contes européens avec son frère Wilhelm et contribué à la rédaction du Deutsches Wörterbuch. Son travail lui a valu une reconnaissance de ses pairs en tant que figure importante de la littérature allemande, notamment en appliquant la méthode historique aux travaux littéraires.

Biographie

Jacob Grimm naquit en 1785 dans une famille protestante allemande, ses parents Philip et Dorothea, eurent neuf enfants, dont six survécurent. Jacob et son frère Wilhelm étaient les aînés. Son père meurt à l'âge de…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions