Livre audio
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Alleen op de wereld

Hector Malot (auteur), Gijs Scholten van Aschat (narrateur)
De vondeling Rémi (ik-figuur) zwerft met een oude muzikant en diens dieren door het 19e-eeuwse Frankrijk op zoek naar zijn moeder en broertje. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra subject
LUI, AVV, luisterboeken
Titre
Alleen op de wereld
Auteur
Hector Malot
Narrateur
Gijs Scholten van Aschat
Langue
Néerlandais
Titre original
Sans famille
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Rubinstein, © 2018
7 cd's
Durée
8 uur
ISBN
9789047625308

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door Gijs Scholten Van Aschat. Vernieuwde uitgave van het beroemde avonturenverhaal uit 1878 over de Franse weesjongen Rémi, die na acht gelukkige kinderjaren ruw van zijn pleegmoeder wordt gescheiden om haar misschien wel nooit meer terug te zullen zien. Hij wordt verkocht aan en meegenomen door een oude man die met zijn dieren, het aapje Joli-Coeur en de honden Capi, Zerbino en Dolce, als rondtrekkend muzikant de kost verdient. Vergeleken met de vorige Nederlandse vertaling uit 1999 valt een aanzienlijke verandering op. Niet alleen de hoeveelheid tekst is aanzienlijk afgenomen, maar ook zijn moeilijke woorden en ouderwetse uitdrukkingen nadrukkelijk vermeden. Het taalgebruik is in vergelijking directer geworden en de teksten een stuk frisser. Het verhaal wordt niet langer in de ik-vorm, maar vanuit de derde persoon enkelvoud verteld. Deze door Tiny Fisscher aanzienlijk verbeterde en gemoderniseerde nieuwe uitgave is al voor een iets j…Lire la suite

À propos de Hector Malot

Hector-Henri Malot dit Hector Malot, né le 20 mai 1830 à La Bouille, non loin de Rouen, et mort le 18 juillet 1907 à Fontenay-sous-Bois, est un romancier français.

Biographie

Les parents d'Hector Henri Malot

Les parents d'Hector Malot sont Marie-Anne-Victoire Lebourgeois et Jean Baptiste Malot. Quand ils se marient le 30 septembre 1826, il s'agit pour tous les deux de leur second mariage.

En effet, Marie-Anne-Victoire Lebourgeois, née en 1797 à Jumièges, s'est mariée, en janvier 1818, à L…En lire plus sur Wikipedia