Livre
Français

La fille de Brooklyn : roman

Guillaume Musso (auteur)
Om zonder geheimen te trouwen, toont een jonge arts met tegenzin een foto uit haar duister verleden waarna haar partner vol afgrijzen wegloopt. Als hij terugkomt is ze verdwenen.
Titre
La fille de Brooklyn : roman
Auteur
Guillaume Musso 1974-
Langue
Français
Éditeur
Paris: XO, 2016
471 p.
ISBN
9782845638082 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Dertiende boek van de populaire Franse thrillerauteur (1974) die vanaf 2001 bestellers schrijft die wereldwijd vertaald worden. Wat begint als een romantisch lang weekend aan de Côte d’Azur, drie weken voor de bruiloft, eindigt als een nachtmerrie. ‘Ik ben haar kwijt’ is een inleiding. Om helemaal blanco het huwelijk in te gaan, wil successchrijver Raphaël alles van zijn toekomstige partner weten, een jonge, verleidelijke arts in opleiding. Ze blijkt een groot geheim met zich mee te dragen en zwicht onder de druk die hij op haar uitoefent. Op haar iPad krijgt hij een foto te zien van drie verkoolde lichamen: ‘Dat heb ik gedaan. Vol afgrijzen loopt Raphaël weg. Als hij terugkeert in de gehuurde villa, is Anna verdwenen. Een vriend, oudgediende van de politie, ontdekt dat Anna meerdere identiteiten heeft gehad en altijd op de vlucht is geweest. De drie delen die volgen, beschrijven de drie dagen na haar verdwijning met veel flashbacks. De tocht leidt naar New York en Brooklyn. Elk deel …Lire la suite

À propos de Guillaume Musso

CC BY-SA 4.0 - Image by Qsdfg75

Guillaume Musso, né le 6 juin 1974 à Antibes, est un romancier français.

Biographie

La mère de Guillaume Musso dirigeait la bibliothèque municipale d'Antibes ; son père était secrétaire général et directeur des finances de la mairie de la ville.

Il commence à écrire alors qu’il est étudiant. Âgé de 19 ans, fasciné par les États-Unis, il séjourne quelques mois à New York, où il travaille comme vendeur de crèmes glacées.

En rentrant des États-Unis, il passe une licence de sciences économiques à l'université de Nice, poursuit des études à Montpellier et passe le CAPES de sciences économiques et sociales. De 1999 à 2003, il est professeur de sciences économiques et sociales au lycée Erckmann-Chatrian de Phalsbourg et formateur à l’Institut universitaire de formation des maîtres (IUFM) de Lorraine. En En lire plus sur Wikipedia