Livre
Français

Je reviens te chercher : roman

Guillaume Musso (auteur)
Een jongeman ontvlucht op zijn 23e een armoedig milieu en een kansloze toekomst om elders zijn geluk te zoeken en laat daarbij zijn beste vriend en toekomstige vrouw in de steek.
Titre
Je reviens te chercher : roman
Auteur
Guillaume Musso 1974-
Langue
Français
Éditeur
[Paris]: XO, 2008
331 p.
ISBN
9782845633704

Commentaires

Ethan ontvlucht op zijn 23e een armoedig milieu en een kansloze toekomst om elders zijn geluk te zoeken. Hij laat zijn beste vriend en toekomstige vrouw in de steek. Tien jaar later, hij is inmiddels een niet onbemiddeld psychotherapeut geworden, laat hij de liefde van zijn leven in de steek. Nog eens vijf jaar later ontmoeten we een schatrijke man die dagelijks wordt uitgenodigd om in veelbekeken TV programma's zijn levensvisie te verkondigen. Hij weet precies hoe het moet als het om anderen gaat, maar zelf is hij ongelukkig en eenzaam. Hij drinkt teveel, gebruik drugs, heeft gokschulden... Op de dag dat hij besluit dat het genoeg is geweest krijgt hij echter nog een kans: 31 Oktober 2007 wordt de dag die hij 3 x over mag doen. Gaat het Ethan lukken om zijn leven een andere wending te geven? Dit is het 5e boek van een jonge succesvolle Franse schrijver (1974). In oktober 2008 komt een film uit van zijn eerste boek 'Et Après'. Paperback; royale druk.

À propos de Guillaume Musso

CC BY-SA 4.0 - Image by Qsdfg75

Guillaume Musso, né le 6 juin 1974 à Antibes, est un romancier français.

Biographie

La mère de Guillaume Musso dirigeait la bibliothèque municipale d'Antibes ; son père était secrétaire général et directeur des finances de la mairie de la ville.

Il commence à écrire alors qu’il est étudiant. Âgé de 19 ans, fasciné par les États-Unis, il séjourne quelques mois à New York, où il travaille comme vendeur de crèmes glacées.

En rentrant des États-Unis, il passe une licence de sciences économiques à l'université de Nice, poursuit des études à Montpellier et passe le CAPES de sciences économiques et sociales. De 1999 à 2003, il est professeur de sciences économiques et sociales au lycée Erckmann-Chatrian de Phalsbourg et formateur à l’Institut universitaire de formation des maîtres (IUFM) de Lorraine. En En lire plus sur Wikipedia