Livre
Néerlandais

Aylans geheim : een reis naar democratie

Els Ampe (auteur)

Aylans geheim : een reis naar democratie

Genre:
Aylan, die in Syrie͏̈ is opgegroeid, wordt daar verliefd op een Belgische toeriste; als hij vijf jaar later in Leuven gaat studeren, probeert hij haar terug te vinden. Intussen dreigt zijn familie slachtoffer te worden van zijn asielaanvraag.
Titre
Aylans geheim : een reis naar democratie
Auteur
Els Ampe
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, 2017
208 p. : kaart
ISBN
9789460016141 (paperback)

Commentaires

Hoofdfiguur in deze debuutroman van de Brusselse liberale politica (1979) is Aylan die in Syrië opgroeit als kind van een christen moeder en een moslim vader. Veel te vroeg verliest hij zijn vader met wie hij gevaarlijke geheimen deelde. Als hij in Aleppo twee Belgische toeristen helpt, wordt hij verliefd op Helena, maar die verdwijnt zonder een spoor na te laten. Vijf jaar later gaat Aylan in Leuven studeren en probeert hij Helena terug te vinden. Ze doet als professor Kram onderzoek naar dictaturen en Aylan wordt een van haar informanten. Intussen dreigt zijn familie in Syrië het slachtoffer te worden van zijn asielaanvraag. Zowel in Syrië als in België stuwen leugens de plot voort. In het boek worden interessante ideeën over dictatuur, de vluchtelingencrisis en het asielbeleid opgeworpen, maar hier schuilt ook de zwakte. Het blijft teveel een pure ideeënroman die te weinig literair werd uitgewerkt. De personages dragen vaak op uitleggerige, docerende toon hun stellingen aan en wijd…Lire la suite

À propos de Els Ampe

CC BY-SA 4.0 - Image by Bart Dewaele

Els Ampe, née le 18 janvier 1979 à Ostende, est une femme politique belge membre de l’Open Vld. Elle fait partie des membres principaux du groupe de réflexion Liberales.

Biographie

Els Ampe a grandi à Ostende et après avoir fait ses études secondaires successivement aux athénées d’Ostende et de Bruges, elle décide de poursuivre des études d’ingénieur civil à la Vrije Universiteit Brussel (VUB) et un Master en Gestion Intégrée à l’Université Libre de Bruxelles (ULB) et de s’installer définitivement à Bruxelles.

C’est en 2003 qu’elle fait ses premiers pas dans le monde politique avec la création de Jong VLD Brussel, dont elle deviendra la première présidente. En 2004, elle se présente pour la première fois aux élections régionales à Bruxelles et devient ainsi la plus jeune élue du Parlement de la Région de Bruxelles-Capitale. Elle …En lire plus sur Wikipedia