Livre
Français

Histoire de la violence : roman

Édouard Louis (auteur)

Histoire de la violence : roman

Dans la série:
Points; P4466
Een jongeman ontmoet een Algerijnse jongen met wie hij de nacht doorbrengt, waarna er een geweldadige confrontatie volgt.
Titre
Histoire de la violence : roman
Auteur
Édouard Louis
Langue
Français
Éditeur
[Paris]: Editions du Seuil, 2017
224 p.
ISBN
9782757864814 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Op kerstavond ontmoet de ik-figuur een jonge Algerijn die hij meeneemt naar zijn huis, waar zij samen de nacht doorbrengen. Daarna loopt het uit de hand wanneer de jongeman ineens zijn telefoon mist: hij beschuldigt de Algerijn van de diefstal. Deze voelt zich zwaar beledigd, pakt een pistool, wurgt de jongeman zowat, waarna hij hem verkracht en vervolgens verdwijnt. Deze gebeurtenissen worden uitgebreid tot in alle details door de ik-figuur verteld, en daarnaast door zijn zus Clara, aan wie hij verslag heeft uitgebracht. Zijn gedachten en gevoelens tijdens de schaamtevolle tocht langs het medische circuit en de politie bij wie hij – eigenlijk tegen zijn zin – aangifte doet, worden op indringende wijze weergegeven. Dit is een tegendraads verhaal dat de lezer zich regelmatig zeer ongemakkelijk doet voelen, maar het is zo knap geschreven dat men tegelijkertijd begrip krijgt voor het gedrag en de reacties van de hoofdpersoon. De auteur (1992) schreef eerder het bekroonde 'En finir avec E…Lire la suite

À propos de Édouard Louis


Édouard Louis, né Eddy Bellegueule le 30 octobre 1992 à Abbeville, est un écrivain et traducteur français.

Biographie

Enfance et études

Édouard Louis, né Eddy Bellegueule, le 30 octobre 1992, grandit à Hallencourt (Somme). Il est scolarisé au collège des Cygnes à Longpré-les-Corps-Saints puis entre en internat en classe de seconde au lycée Madeleine-Michelis d'Amiens, où il fait partie de la section théâtre. De 2008 à 2010, il est délégué de l'académie d'Amiens au Conseil national de la vie lycéenne, puis il étudie l'histoire à l'université de Picardie, où il est remarqué par Didier Eribon.

En 2011, il est adm…En lire plus sur Wikipedia