Livre
Anglais

What is the what : the autobiography of Valentino Achak Deng : a novel

Dave Eggers (auteur)

What is the what : the autobiography of Valentino Achak Deng : a novel

Genre:
Het levensverhaal van Valentino Achak Denh, die als jongen de burgeroorlog in Zuid-Soedan overleefde. Gescheiden van zijn ouders vluchtte Deng met honderden andere 'lost boys' te voet naar Ethiopië, en later naar Kenia. Na een verblijf in vluchtelingenkampen krijgt hij uiteindelijk asiel in de Verenigde Staten.
Titre
What is the what : the autobiography of Valentino Achak Deng : a novel
Auteur
Dave Eggers
Langue
Anglais
Éditeur
London: Penguin, 2008
XV, 538 p.
ISBN
9780141015743

Plusieurs langues:

Commentaires

Als de in de VS wonende Soedanees Valentino Achak Deng na een beroving in de flat die hij in Atlanta deelt met een landgenoot wordt gegijzeld, vertelt hij de jonge gijzelaar zijn levensverhaal. Hij groeide op in het grote gezin van zijn polygame vader in het christelijke zuiden van Soedan. Na de islamitische staatsgreep in 1985 en de dan volgende burgeroorlog wordt hij op zijn 7e gescheiden van zijn familie, vlucht en zit 14 jaar in vluchtelingenkampen in Ethiopië en Kenia. In 2001 mag hij via de VN naar de VS gaan, waar hij nu werkt om later te studeren. Na de gijzeling besluit hij Atlanta te verlaten voor een veiliger plek in de VS. Van de Amerikaan (1970) verschenen eerder o.a. de non-fictie bestseller ¿A Heartbreaking Work of Staggering Genius¿. Deze tweede, al veelgeprezen roman beschrijft heel indringend hoe een opmerkzame, gevoelige jongen volwassen wordt onder extreme, maar nooit nadrukkelijk beschreven oorlogsomstandigheden. Het is vooral een erg mooi, ontroerend verhaal, waa…Lire la suite

À propos de Dave Eggers

Dave Eggers, né le 12 mars 1970 à Boston (Massachusetts), est un écrivain et scénariste américain. Il est aussi fondateur du magazine littéraire The Believer, du magazine satirique Might (en), de la maison édition McSweeney's et de l'école 826 Valencia (en) de San Francisco.

Biographie

Fils d'un procureur protestant et d'une enseignante catholique, il passe une grande partie de son enfance et de sa jeunesse à Lake Forest (Illinois), dans la banlieue nord de Chicago. Il obtient un diplôme en journalisme de l'université de l'Illinois à Urbana-Champaign en 2002.

Dave Eggers a publié quatre livres qui sont devenus de gros succès de librairie : l'essai en partie aut…En lire plus sur Wikipedia