Op een Engels landgoed voelt de tweede echtgenote van de eigenaar zich belaagd door de geest van de eerste.
Titre
Rebecca
Auteur
Daphne Du Maurier
Traducteur
J.N.C. Van Dietsch
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Rebecca
Éditeur
Amsterdam: De Geus, 2020
378 p.
ISBN
9789044545029 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Max de Winter is eigenaar van het prachtige landgoed Manderly. Hij geraakt maar niet over het verlies van zijn vrouw Rebecca en gaat op reis naar Monte Carlo om rust en vergetelheid te vinden. Daar ontmoet hij de jonge gezelschapsdame van een rijke Amerikaanse. Haar verlegenheid en de grappige jeugdige blik in haar ogen trekken hem aan. Hij vraagt haar ten huwelijk en brengt haar als "de nieuwe mevrouw De Winter" mee naar Manderly. Het is een hele schok voor haar om te ervaren hoezeer de geest van Rebecca nog leeft in Manderly. Iedereen heeft het steeds over haar schoonheid, haar intelligentie en haar bekwaamheid. De stugge huishoudster laat geen gelegenheid voorbij gaan om de lof te zingen van Rebecca en alle bekenden zeggen herhaaldelijk hoe 'anders' de nieuwe meesteres toch is, zodat ze zich alsmaar onzekerder gaat voelen. Ze voelt zich onmachtig om "een dode vouw te bestrijden". Maar het leven gaat door en er wordt een grandioos feest gegeven op Manderly. Twee dagen later strandt …Lire la suite
Een beroemd, nog steeds boeiend verhaal uit 1938 over Maxim de Winter, de eigenaar van het grote Engelse landgoed Manderley. Een jaar na de dood van zijn vrouw Rebecca hertrouwt hij met een eenvoudig Amerikaans meisje. Zij kan zich echter slecht aanpassen en voelt zich op Manderley klein en verloren. Ze wordt door het personeel en de omwonenden voortdurend vergeleken met de vroegere meesteres die zoveel handiger, intelligenter en mooier was. Hierdoor dreigt ze een minderwaardigheidscomplex te krijgen. Als ze echter op een dag de ware toedracht van de dood van de eerste vrouw hoort, leeft ze op en durft weer gelukkig te zijn. Een onderhoudend boek voor een groot publiek. Succesvol verfilmd door Hitchcock.

À propos de Daphne Du Maurier

Daphne du Maurier, orthographié en francais Daphné du Maurier, née le 13 mai 1907 à Londres (Royaume-Uni) et morte le 19 avril 1989 à Par (Cornouailles, Royaume-Uni) est une romancière, nouvelliste et dramaturge britannique.

Un certain nombre de ses œuvres ont été adaptés avec succès au cinéma, comme les romans Rebecca et Ma cousine Rachel, ou encore les nouvelles Les Oiseaux (The Birds) et Ne vous retournez pas (Don't Look Now).

Elle fait partie des romancières les plus lues du monde britannique.

Biographie

Daphné du Maurier est la fille de Sir Gerald du Maurier, acteur célèbre de son époque, et la petite-fille de l'écrivain et dessinateur George du Maurier, lequel fut un ami de Henry James et auteur not…En lire plus sur Wikipedia