Livre
Néerlandais
Daniel en Lucy (17) rei͏̈ncarneren telkens en ontmoeten elkaar door de eeuwen heen. Hij weet dat zij voor elkaar zijn voorbestemd, maar steeds als zij nader tot hem komt, worden ze door het noodlot uiteengedreven. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra subject
Romantische literatuur
Titre
Herinner mij
Auteur
Ann Brashares
Traducteur
Ineke De Groot
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
My name is Memory
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2011
319 p.
ISBN
9789022555224 (paperback)

Commentaires

In Gevonden! vertelt Ann Brashares het paranormale verhaal van Daniël en Lucy. In alternerende hoofdstukken lezen we hoe Lucy in het heden haar schooltijd en haar tienermeisjeszorgen beleeft en hoe Daniël zich al zijn vorige levens kan herinneren en steeds op zoek gaat naar zijn ware liefde Sophia, alias Lucy in de jaren 2000, dat alles in de vorm van flashbacks. Aangezien Daniël zielen kan herkennen, weet hij Lucy telkens te vinden in een nieuw leven, ook al is ze niet elke keer bereikbaar voor hem.
Het verhaal komt erg traag op gang. Brashares focust bijzonder lang op de wederzijdse aantrekkingskracht tussen de twee protagonisten, maar wanneer het uiteindelijk tot een gesprek komt, blijft het ook bij dat ene gesprek. Daniël schrikt Lucy immers af door zijn sterke verlangen naar haar en zijn openheid over hun gedeelde verledens. Het zal vijf jaar duren vooraleer de twee elkaar opnieuw echt ontmoeten. Intussen studeert Lucy aan de universiteit en wordt volwassen. Met de hu…Lire la suite
Daniel is verschillende malen gereïncarneerd en heeft tijdens al zijn levens één grote liefde gekend. Die liefde is Lucy (17), die zelf ook een grote en onverklaarbare aantrekkingskracht naar Daniel toe voelt. Hij verklaart dat hij Lucy al honderden jaren kent, onder de naam Sophia, en dat het hem steeds niet gelukt is om met zijn liefde te eindigen. Hij hoopt dat dit hem in dit leven wel gegund is. Er is echter een onverklaarbare kracht die de twee telkens uit elkaar drijft. Een interessante liefdesroman die de eerste is van een trilogie. Het verhaal begint wat traag, maar de auteur voert de spanning op dankzij de flashbacks naar de 'vorige levens' van Daniel en Lucy/Sophia. Daardoor worden deze personages redelijk uitgediept. Ondanks het feit dat reïncarnatie geen bewezen gegeven is, wordt het in dit verhaal op overtuigende en intrigerende wijze overgebracht. De auteur is ook bekend door de wereldwijd succesvolle reeks voor jongeren over '4 vriendinnen, 1 spijkerbroek'. Doet sterk d…Lire la suite

À propos de Ann Brashares

Ann Brashares, née le 30 juillet 1967 à Alexandria en Virginie, est une écrivaine américaine d'ouvrages pour la jeunesse. Elle est particulièrement connue pour sa série Quatre filles et un jean.

Biographie

Après avoir suivi ses études à la Sidwell Friends School à Washington, D.C., elle étudie la philosophie à l'Université Columbia. Elle travaille ensuite chez une éditeur jusqu'à la publication de son premier ouvrage.

Elle vit actuellement à Brooklyn avec son mari Jacob Collins et leurs quatre enfants.

Œuvres

Série Quatre filles et un jean

  1. Quatre filles et un jean, Gallimard Jeunesse, 2002 (En lire plus sur Wikipedia