Kinderen

Om te ontspannen, te ontsnappen, te verdwalen, te verbeelden, te lachen, te huilen, te leren, te oefenen, te begrijpen, te weten, te dromen, te groeien, te genieten ...

Redenen genoeg om (voor) te lezen!

Boeken, cd's, films, games, ...

Muziek in de jeugdbib

In onze jeugdbibliotheek ontdek je de mooiste muziek, de leukste verhalen, de spannendste strips ... Kom grasduinen in onze collectie boeken, cd's en films en neem gratis en voor niets tot wel 20 materialen mee naar huis. 

Ontdek de voordelen van een lidmaatschap bij de bib

Stevens boekentip : Vol met wol

'Vol met wol' in gebreide letters. Tegen de O zit een meisje geleund, op de letters rond haar zitten dieren.

Annabel woont in een koud, kleurloos stadje, wit van de sneeuw en zwart van het roet. Op een dag vindt ze een kistje met gekleurde wol. Wat begint met een kleurrijke trui voor zichzelf mondt uit in een stad vol kleur, want de wol raakt niet op. Een hebberige hertog heeft heel wat over voor dat magische kistje, maar Annabel laat zich niet zomaar kennen. Prentenboek met krachtige kleurenillustraties.

Beschikbaarheid en reserveren

Bibliotheekclubs

Tijdens de dojo

 Lees mee met de leukste en grootste lezersjury voor kinderen en jongeren in Vlaanderen, of leer spelletjes programmeren en robots besturen met CoderDojo. Zin om deel te nemen?

Ontdek hier welke club bij jou past!

Boekstart

Mama met haar baby en een boekje dat duidelijk smaakt naar meer

 Boekstart wil ouders en jonge kinderen laten genieten van boeken, omdat dat goed is voor de (taal)ontwikkeling van kinderen, de band tussen ouder en kind en de leescultuur in het gezin.

Is je kindje 15 maanden? Dan krijg je in het consultatiebureau van Kind & Gezin een uitnodiging om het peuterpakket op te halen in de bibliotheek.

Lees meer op www.boekstart.be

Dyslexie? Ga voor een luisterboek!

Ik haat lezen!

Als je dyslexie hebt, gebruik je je hersenen een beetje anders dan de meeste mensen. Je wisselt woorden en letters van plaats. Je leest letters ondersteboven. Alle lettertjes lijken wel een beetje rond elkaar te dansen. Dan wordt het natuurlijk moeilijk om te lezen en te schrijven!

Daarom ontwikkelde Luisterpuntbibliotheek de anderslezen-app voor je smartphone of tablet. Met deze gratis app kan je lezen, met je oren. Zodat "ik haat lezen" omgebogen wordt naar "mag ik nog een boek".

Ontdek de anderslezen-app op ikhaatlezen.be

Fundels, digitale prentenboeken

Fundels zijn prentenboeken voor kinderen tussen 3 en 7 jaar die op een interactieve manier tot leven komen. De digitale prentenboeken omvatten animaties en zijn aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten. 

Download de Fundels-app en probeer het demo-boekje. Via Mijn Bibliotheek kan je jaarlijks 7 gratis Fundels lenen. Tijdens de schoolvakanties ontvang je hier bovenop extra ontleen-tegoed.

Meer informatie en apps