Een Schotse edelman heeft er alles voor over om koning te worden. Vereenvoudigde versie van het beroemde toneelstuk. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Macbeth
Auteur
William Shakespeare
Bewerker
Janet Borsbey Ruth Swan
Illustrator
Simone Rea
Taal
Engels
Uitgever
Recanati: Eli, 2011
95 p. : ill. + cd
Aantekening
Geannoteerde en vereenvoudigde uitgave 1000 kernwoorden
ISBN
9788853606624 (paperback)

Besprekingen

Deeltje uit de 'Penguin Readers', een reeks uitgaven voor middelbare scholieren, waarin bekende en minder bekende Engelse en Amerikaanse romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm worden gepresenteerd, voorzien van beknopte informatie over boek en auteur, illustraties, aanwijzingen, opgaven en een verklarende woorden lijst Engels-Engels, en met een aantrekkelijk omslag. Hier een bewerking van de beroemde tragedie van Shakespeare over de machtswellustige Schotse edelman en zijn vrouw. Het is geen navertelling in proza, maar een bekorte vereenvoudigde versie van de toneeltekst. Met enkele zwart-wittekeningen. Niveau middenbouw (een woordenschat van 1700 woorden). Vanaf ca. 15 jaar.

Over William Shakespeare

William Shakespeare (Stratford-upon-Avon, ± 23 april OS 1564, gedoopt 26 april 1564 – aldaar, 23 april OS 1616) was een Engels toneelschrijver, dichter en acteur.

Shakespeare wordt gezien als de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht, niet alleen vanwege de kwaliteit van zijn werken, maar ook vanwege zijn enorme invloed op de Engelse taal, waarin nog steeds honderden woorden, uitdrukkingen en citaten aan hem zijn toe te schrijven. Hij schreef 154 sonnetten en een aantal langere gedichten en kan beschouwd worden als de eerste moderne toneelschrijver. Zijn toneeloeuvre bestaat uit 38 werken, verdeeld over drie genres: tragedies, historische stukken en komedies over tijdloze, universele thema's die tot op de dag van vandaag gebruikt worden voor theaterbewerkingen, opera's, musicals en films.

Leven

Geboorte

William Shakespeare (ook gespeld Shakspere, Shaksper, e…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek