Boek
Nederlands

Feest in de wolken

Tom Schamp (auteur)

Feest in de wolken

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Zonder woorden vertelt Tom Schamp talloze verhalen over de bewoners van een wolkenkrabber. Maak kennis met een tuinman, een mysterieuze kat, een zeemeermin, een leeuw die houdt van snelle auto's en een matroos. En schuif aan de feesttafel aan, hoog in de wolken.
Titel
Feest in de wolken
Auteur
Tom Schamp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Hoch hinaus
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2017
8 uitvouwbare p. : ill.
ISBN
9789401446563 (paperback)

Besprekingen

Feest in de wolken

Op de cover: een flatgebouw. Wanneer je het boek opent, stap je er binnen met roodkapje en een luipaardjongen. Met dit duo ontdek je wie er op elke verdieping woont: een matroos die een zeemeermin een bad geeft, een schakend koppel met koffiekoppen op het hoofd, een kat met een bos vol vogels in haar buik. Tot je uiteindelijk op het feest op de zolderverdieping terechtkomt, waar alle personages verenigd zijn. En wanneer je daar bent beland, kan je het boek ophangen, want het is eigenlijk een uitklapbare groeimeter om op te hangen. Tot 200 cm, dus ook voor grote kinderen of ouders geschikt.Zoals altijd valt er in de schitterende illustraties van Tom Schamp ook voor volwassenen eindeloos veel te ontdekken: dit boek zelf op de schoot van een meisje, de bolhoed van Magritte, een kalender van de Kredietbank, de kat van Julian Key, talking hats als naam van de hoedenwinkel op het gelijkvloers. Voor kinderen is het leuk op elke pagina de muis of het konijn te vinden en …Lees verder

Over Tom Schamp

Tom Schamp (Mortsel, 22 mei 1970) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Schamp studeerde Toegepaste Grafiek in Brussel, gevolgd door een jaar Illustratie en Grafische Technieken in Polen. Na zijn studies ging hij voor uitgeverij Averbode werken. Daar maakte hij covers voor de nieuwe boeken. Intussen tekende Schamp al meerdere malen voor weekbladen als Humo en kranten als De Morgen en De Standaard.

Werk en achtergrond

Schamp werd aanvankelijk geïnspireerd door de klare-lijntekeningen van Joost Swarte en Ever Meulen. In de loop der jaren ontwikkelde hij zijn eigen stijl, die erg kleurrijk is. Pastels kom je zelden tegen. Schamps voorkeur gaat duidelijk uit naar donkere, volle kleuren, die het geheel iets magisch, soms zelfs iets angstaanjagends geven.

Zijn illustraties lijken op het eerste zicht misschien wel naïeve en kinderlijke tekeningen, maar ze vertelle…Lees verder op Wikipedia