Boek
Nederlands
Tijdens de overgang naar het nieuwe millennium wordt New York opgeschrikt door een enorme terroristische aanslag, terwijl Rusland stuurloos is door de dood van de president.
Titel
Politika / Tom Clancy en Martin Greenberg
Auteur
Tom Clancy Martin H. Greenberg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Politika
Uitgever
Utrecht: Bruna, 1998
256 p.
ISBN
90-229-8398-6

Besprekingen

Een triumviraat regelt het dagelijkse politieke leven in Rusland na de niet onverwachte dood van Jeltsin. Politieke meningsverschillen, persoonlijke ambities en de stilaan om zich heen grijpende dreiging van een hongersnood verstoren het serene klimaat. Ondergrondse krachten, gesteund door de top, zorgen voor een destabilisatie waardoor ook de Verenigde Staten getroffen worden. Een verschrikkelijke bomaanslag op de avond van het Millenniumfeest (31 december 1999) wijst naar Rusland. Politiediensten in Amerika én een Amerikaans privé-commando in de Sovjet-Unie werken samen om de daders op te sporen en zowel de wereldvrede als de economische belangen veilig te stellen. Naast de thrillers onder eigen naam en de Op-Center serie werkt de Amerikaanse succesauteur Clancy samen met een collega-schrijver aan deze Power Play-serie waarin hij de toekomstige machtsverhoudingen probeert in te schatten. Het eerste deel is niet bijster geslaagd omdat enerzijds het thema wat achterhaald is en anderzi…Lees verder

Over Tom Clancy

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Wayne Gilbert

Thomas Leo (Tom) Clancy jr. (Baltimore, 12 april 1947 – aldaar, 1 oktober 2013) was een Amerikaans auteur van politieke thrillers, gebaseerd op concepten ontleend aan inlichtingendiensten en de militaire wetenschap; zijn naam is tevens een generieke aanduiding voor soortgelijke boeken die door andere auteurs worden geschreven.

Zijn vroege boeken ontlenen hun thematiek uit de Koude Oorlog. Clancy bereikt in zijn boeken door nauwgezet onderzoek een grote mate van realisme. Hij besteedde aandacht aan (fictieve) ecopolitieke motieven en achtergronden, in het bijzonder ook aan de technologie die bij missies wordt ingezet. Meerdere boeken zijn verfilmd. Ook werkte hij mee aan een aantal computerspellen waarvan de Rainbow Six-serie, de Splinter Cell-serie en de Ghost Recon-serie het bekendst zijn.

Biografie

Clancy droomde als kind al van een militaire loopbaan, maar een oogprobleem (hij droeg een zeer sterke bril) deed die droo…Lees verder op Wikipedia