Boek
Nederlands
Jack Ryan jr., zoon van een Amerikaanse ex-president, voert samen met collega's strijd tegen fanatieke islamitische groeperingen in de wereld.
Titel
In het vizier
Auteur
Tom Clancy Mark Greaney
Vertaler
Jolanda Te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Locked on
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2012
527 p.
ISBN
9789400501263 (paperback)

Besprekingen

Jack Ryan jr. is met zijn collega’s van de Campus, een uiterst geheime dienst, actief betrokken bij de internationale strijd met fanatieke islamitische groepen. Ondertussen probeert zijn vader, Jack Ryan sr., ondanks openlijke en stiekeme tegenwerking, opnieuw president van de Verenigde Staten te worden. Het verhaal speelt zich af op allerlei plekken in de wereld (zoals het Midden-Oosten, Oost- en West-Europa en de Verenigde Staten) en regelmatig wordt de lezer daarbij geconfronteerd met nieuwe situaties en karakters. Dat is soms wat verwarrend, maar dit doet niets af aan de spanning van het verhaal, die blijft tot aan het explosieve einde aanwezig. Deel in een serie rond de Ryans. De Amerikaanse auteur (1947) heeft een groot aantal politieke technothrillers op zijn naam staan en daarnaast ook een aantal non-fictieboeken over politiek-militaire onderwerpen. Enkele van zijn thrillers zijn inmiddels succesvol verfilmd. Ook worden onder zijn naam - maar niet door hem geschreven - thrille…Lees verder

Over Tom Clancy

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Wayne Gilbert

Thomas Leo (Tom) Clancy jr. (Baltimore, 12 april 1947 – aldaar, 1 oktober 2013) was een Amerikaans auteur van politieke thrillers, gebaseerd op concepten ontleend aan inlichtingendiensten en de militaire wetenschap; zijn naam is tevens een generieke aanduiding voor soortgelijke boeken die door andere auteurs worden geschreven.

Zijn vroege boeken ontlenen hun thematiek uit de Koude Oorlog. Clancy bereikt in zijn boeken door nauwgezet onderzoek een grote mate van realisme. Hij besteedde aandacht aan (fictieve) ecopolitieke motieven en achtergronden, in het bijzonder ook aan de technologie die bij missies wordt ingezet. Meerdere boeken zijn verfilmd. Ook werkte hij mee aan een aantal computerspellen waarvan de Rainbow Six-serie, de Splinter Cell-serie en de Ghost Recon-serie het bekendst zijn.

Biografie

Clancy droomde als kind al van een militaire loopbaan, maar een oogprobleem (hij droeg een zeer sterke bril) deed die droo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties