Boek
Nederlands
In het Amerika van het jaar 2000 wordt een zakenmagnaat geconfronteerd met moord en doodslag bij een vijandige overnamepoging van zijn ondernemingen.
Titel
Genadeloos.com / Tom Clancy en Martin Greenberg
Auteur
Tom Clancy Martin H. Greenberg
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Ruthless.com
Uitgever
Utrecht: Bruna, 1999
269 p.
ISBN
90-229-8432-X

Besprekingen

Roger Gordian, eigenaar van een groot softwarebedrijf, verzet zich tegen een wet die voor defensie belangrijke technologie vrij geeft. Zijn grootste concurrent is wel voorstander. Dan begint een gigantisch complot dat niet alleen moet leiden tot een vijandige overname van het bedrijf van Gordian, maar ook de machtsverhoudingen rond de Stille Oceaan op zijn kop moet zetten. Drugsbaronnen, malafide bankiers, de Chinese volksrepubliek spannen samen. Maar Gordian slaat terug. Een vlotte roman in co-productie van de bekende auteur Tom Clancy en Martin Greenberg. Een fenomeen dat de laatste tijd vaker voorkomt om een grotere productie te maken en delen uit te besteden, terwijl de naam van de topauteur de trekker is. Zeker vlot geschreven, een aardige plot en geen overdreven seks. wel soms wat meer geweld. Het tweede, op zich zelf staande deel, van de serie Power Pays, waarin mondiale machtsspelletjes gespeeld worden. Zie voor deel 1 'Politika'*. Pocketeditie, kleine druk.

Over Tom Clancy

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Wayne Gilbert

Thomas Leo (Tom) Clancy jr. (Baltimore, 12 april 1947 – aldaar, 1 oktober 2013) was een Amerikaans auteur van politieke thrillers, gebaseerd op concepten ontleend aan inlichtingendiensten en de militaire wetenschap; zijn naam is tevens een generieke aanduiding voor soortgelijke boeken die door andere auteurs worden geschreven.

Zijn vroege boeken ontlenen hun thematiek uit de Koude Oorlog. Clancy bereikt in zijn boeken door nauwgezet onderzoek een grote mate van realisme. Hij besteedde aandacht aan (fictieve) ecopolitieke motieven en achtergronden, in het bijzonder ook aan de technologie die bij missies wordt ingezet. Meerdere boeken zijn verfilmd. Ook werkte hij mee aan een aantal computerspellen waarvan de Rainbow Six-serie, de Splinter Cell-serie en de Ghost Recon-serie het bekendst zijn.

Biografie

Clancy droomde als kind al van een militaire loopbaan, maar een oogprobleem (hij droeg een zeer sterke bril) deed die droo…Lees verder op Wikipedia