Boek
Nederlands

Paniek op Hawai

Thea Stilton (auteur), Pauline Akkerhuis (vertaler), Sabrina Ariganello (illustrator)
De Thea Sisters doen mee aan een hoela-wedstrijd op Hawaï. Maar precies op de plek waar zij logeren staat een vulkaan. Is dat wel veilig? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Paniek op Hawai / Thea Stilton ; ill. Sabrina Ariganello, Michela Frare, Daniela Geremia ... [et al.] ; vert. Pauline Akkerhuis
Auteur
Thea Stilton
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Illustrator
Sabrina Ariganello Michela Frare Daniela Geremia
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
La leggenda dei fiori di fuoco
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2014
177 p. : ill.
ISBN
9789085922636 (hardback)

Besprekingen

De Thea Sisters doen mee aan een hoela-wedstrijd op Hawaï. Maar precies op de plek waar zij logeren staat een vulkaan. Is dat wel veilig? De Thea Sisters gaan op onderzoek uit. Zeventiende deel over de Thea Sisters*. De tekst is eenvoudig in korte zinnen met dialoog, maar het verrassende zit hem vooral in de manier waarop het avontuur wordt gebracht in een afwisselende lay-out en een grappige typografie: verschillende, gekleurde lettertypen dansen over de pagina's, terwijl allerlei extra's daar tussendoor zijn opgenomen. Zo wordt de lezer gevraagd mee te zoeken naar oplossingen en staan er allerlei korte stukjes informatie tussen het verhaal door over Hawaï. Achterin nog enkele bladzijden over o.a. vulkanen en de hoela en wat spelletjes en puzzels. Vlotte, stripachtige tekeningen vullen daarbij alle bladzijden van het boek. Een populaire uitgave die meisjes zeker zal aanspreken. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton

Suggesties