Boek
Nederlands

Babilu bij de dokter

Studio 100 (auteur), Jean Maillard (concept), Walter Baele (medewerker)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Kapoe heeft helemaal geen zin om te spelen. Hij voelt zich niet lekker en heeft overal rode vlekjes. Bumba neemt hem mee naar de dokter. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, felgekleurde tekeningen en beweegbare flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Ziek zijn
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Babilu bij de dokter
Auteur
Studio 100
Concept
Jean Maillard
Medewerker
Walter Baele Peter Kustermans Hans Bourlon Gert Verhulst
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2015
[14] p. : ill.
ISBN
9789059169999 (hardback)

Besprekingen

Stevig vierkant hardkartonnen prentenboek over clown Bumba en zijn speelkameraadjes. Kapoe komt spelen bij Babilu, maar die heeft nergens zin in. Hij blijkt ziek te zijn: rode stippeltjes overal op zijn gezicht. De dokter stuurt hem naar bed. Als hij na een tijdje weer beter is, nadat hij goed is verzorgd door Bumba, wordt Kapoe ziek. Ook met rode stipjes. Per spread zijn er twee flapjes waarachter een plaatje verstopt zit. Hiernaar wordt in de tekst verwezen, wat de peuter aanmoedigt om te zoeken. De op peuters gerichte illustraties zijn in felle, primaire kleuren ingekleurd en zwart omrand. Aardig prentenboek over ziek zijn en weer beter worden. Bumba is bekend van televisie, uitgebreide merchandising en ook een succesvolle theatershow. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Studio 100

Studio 100 nv is een Belgisch bedrijf in de amusementssector. Het bedrijf produceert televisieprogramma's, muziek, films, strips en merchandise, gespecialiseerd voor kinderen en het beschikt over een aantal themaparken in zowel België als daarbuiten.

Geschiedenis

Voor 1996: Opkomst van Samson en Gert

Gert Verhulst was oorspronkelijk omroeper bij het toenmalige BRT. Verhulst wilde het aankondigen van de kinderprogramma's opvrolijken. Hij raakte via producer Hans Bourlon in contact met de Vlaamse acteur Danny Verbiest. Na een brainstorm werd Samson geboren. In de kerstvakantie van 1989 vergezelde de sprekende hond voor het eerst Verhulst tijdens het omroepen van de kinderprogrammatie. Samson was een doorslaand succes. Vanaf het najaar van 1990 kregen Samson en Gert een eigen tv-programma. In 1991 stonden de acteurs van de serie voor het eerst samen op he…Lees verder op Wikipedia

Suggesties