Boek
Nederlands

Zwartgelakte nagels

Steven Herrick (auteur), Tjalling Bos (vertaler)
+1
Zwartgelakte nagels
×
Zwartgelakte nagels Zwartgelakte nagels
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
James is in zijn gloednieuwe BMW op weg naar zijn eerste baan als leraar. Bij een pompstation pikt hij de mysterieuze Sophie op. De brutale liftster neemt hem gedurende de reis steeds meer in vertrouwen en ze deelt uiteindelijk een groot geheim met hem.
Onderwerp
Identiteit, Liefde
Titel
Zwartgelakte nagels
Auteur
Steven Herrick
Vertaler
Tjalling Bos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Black painted fingernails
Editie
1
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2012
180 p.
ISBN
9789047704584 (paperback)

Besprekingen

James Spalding is een Australische docent op weg naar zijn eerste baan. Meteen bij zijn eerste tankstop dient zich een medereizigster aan. De knappe, brutale Sophie daagt hem uit te tossen voor een lift. James durft niet te weigeren en even later beginnen ze aan hun gezamenlijke roadtrip, waarbij ze zich steeds meer aan elkaar blootgeven en een band opbouwen die langzaam maar zeker uitmondt in een gepassioneerde romance.
Deze liefde is een voorbeeld van tegenpolen die elkaar aantrekken. De tegengestelde karakters van James en Sophie komen vooral voort uit aan hun opvoeding. Enig kind James wordt door zijn ouders overladen met liefde. Dat hij daar zelf niet geheel gelukkig mee is, durft hij niet te zeggen. Zo terughoudend als James is, zo daadkrachtig is Sophie. Ze liep al op jonge leeftijd weg van huis – n.a.v. een trauma, zo ontdekken we later. Haar moeder liet het gezin in de steek toen Sophie nog klein was. Sophie heeft dit nooit kunnen verwerken en ziet haar eigen wegloopactie …Lees verder