Boek
Engels

If it bleeds

Stephen King (auteur)
Vier verhalen die vertrekken vanuit alledaagse situaties en evolueren naar spannende en griezelige toestanden.
Bevat
Mr Harrigan's phone
The life of Chuck
If it bleeds
Rat
Titel
If it bleeds
Auteur
Stephen King 1947-
Taal
Engels
Uitgever
London: Hodder & Stoughton, 2020
369 p. : ill.
ISBN
9781529391534 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

Deze vier verhalen - eerder novelles - bevattende bundel heeft de gekende en geliefde King-elementen: de meester van de sfeerschepping begint vaak met 'kleinsteedse' Amerikanen die verstrikt raken in totaal onvoorziene, levensgevaarlijke situaties die een paranormaal tintje hebben. In die zin zijn 'Mr Harrigan’s Phone’ en 'Rat' klassieke King-verhalen. 'The Life of Chuck’ dat achterstevoren wordt verteld, is surrealistisch getint, maar de meester komt er mooi mee weg. 'If It Bleeds' is in feite een vervolg op de roman 'The Outsider’*, waarin een wezen met de eigenschappen van een kameleon bizarre moorden pleegt. Dit vervolgverhaal is bijzonder spannend. Alles bij elkaar is dit een attractieve bundel spannende verhalen voor een breed publiek van de Amerikaanse schrijver (1947) die overal ter wereld wordt erkend als de grootmeester van het horrorgenre. Zoals inmiddels traditie is geworden, volgt na de verhalen een nawoord van King waarin hij achtergronden van de verhalen toelicht.

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hij nog jong was, verliet zijn va…Lees verder op Wikipedia