Dvd
Engels
CIA-agente Carrie Mathison onderzoekt Nicholas Brody, een Marine Sergeant die pas is teruggekeerd uit Irak na acht jaar krijgsgevangenschap bij Al Qaida. Ze probeert uit te vinden of hij een wandelende tijdbom is omdat hij overgelopen zou zijn naar Al Qaida.
Bevat
Disc 1 Pilot ; Grace ; Clear skin (Afl. 1-3)
Disc 2 Semper I ; Blind spot ; The good soldier (Afl. 4-6)
Disc 3 The weekend ; Achilles heel ; Crossfire ; Representative body (Afl. 7-10)
Disc 4 The vest ; Marine one (Afl. 11-12)
Titel
Homeland. Seizoen 1
Componist
Sean Callery
Acteur
Claire Danes Damian Lewis Mandy Patinkin
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2012
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 660 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626069072

Besprekingen

Amerikaanse psychologische thrillerserie uit 2011 bedacht door Howard Gordon en Alex Gansa, geregisseerd door o.a. Michael Cuesta, met Claire Danes en Damian Lewis. CIA-agente Carrie Mathison weet haar superieuren te bespelen, neemt een loopje met de regels om de informatie die ze nodig heeft te bemachtigen, ze heeft oog voor strategie en voelt goed aan wat de gezochte misdadigers van plan zijn. Zij onderzoekt in dit eerste seizoen Nicholas Brody, een Marine Sergeant die pas is teruggekeerd uit Irak na acht jaar krijgsgevangenschap bij Al Qaida. Ze probeert uit te vinden of de Amerikaanse held een wandelende tijdbom is geworden en een gevaar voor de Amerikaanse maatschappij omdat hij overgelopen zou zijn naar Al Qaida. Daarbij neemt ze regelmatig het recht in eigen hand en buigt de regels naar eigen goeddunken. John Soltes (HollywoodSoapbox,i) is erg enthousiast over dit eerste seizoen van de serie. Hij vindt Carrie fascinerend hoewel niet altijd geloofwaardig. De serie is onvoorspelb…Lees verder

Over Sean Callery

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door iDominick

Sean Callery (Hartford, 14 september 1964) is een Amerikaanse film- en televisiecomponist. Hij is het meest bekend van het componeren van de muziek voor de televisieserie 24 en het gelijknamige computerspel. Daarnaast componeerde hij de muziek voor het James Bondcomputerspel Everything or Nothing en de televisieserie Nikita. De muziek die hij maakt is elektro-akoestisch te noemen. Vaak gebruikt hij de computer om de muziek te verbeteren.

Callery's muziek voor de televisieserie 24 werd in 2007 gebruikt door Endemol voor de Nederlandse televisieproductie De Grote Donorshow.

Voor de 24ste aflevering van het vijfde seizoen van 24 won Callery een Emmy Award voor beste muziek.

Producties

Voor de volgende films en televisieseries produceerde Callery de muziek:

Suggesties