Boek
Engels

Danny, the champion of the world

Roald Dahl (auteur), Quentin Blake (illustrator)

Danny, the champion of the world

In de reeks:
Doelgroep:
Alle leeftijden
De 9-jarige Danny (ik-figuur) woont met zijn vader in een woonwagen bij een benzinepomp. Als Danny vader hem verschillende manieren laat zien om fazanten te stropen, begint een spannend avontuur. Vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
Engelstalige tienerromans
Titel
Danny, the champion of the world / Roald Dahl ; ill. by Quentin Blake
Auteur
Roald Dahl
Illustrator
Quentin Blake
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Puffin, 1994
223 p. : ill.
ISBN
0-14-037157-5

Andere talen:

Besprekingen

Danny (ik-figuur) is een halfwees en negen jaar. Hij woont samen met zijn autogekke vader die auto’s repareert en een kei is op het gebied van vliegers in een stacaravan bij een garage met benzinepomp. Danny is vaders oogappel en wil ook auto’s repareren. Vroeger ging vader vaak op fazantenstrooptocht in het bos van de onuitstaanbare meneer Victor Hazell. Op een nacht is hij weer weg om te stropen, net als veel andere dorpelingen doen. Nu wil Danny dat ook leren. Er ontstaat ruzie met Hazell. Vader wil al diens fazanten vangen, want Hazell kweekt fazanten om ze met zijn vrienden tijdens een jachtpartij af te schieten. Hopelijk lukt het vader en zoon dat te voorkomen. Deze uitgave is niet alleen een heruitgave van een aloude ‘Dahltopper’, maar bevat gelukkig ook weer de meesterlijke illustraties van ‘huisillustrator’ Quentin Blake. Het boek kreeg in 1977 een Zilveren Griffel. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe enigszins sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een nat…Lees verder op Wikipedia