Boek
Nederlands

Mierenhoop

Petra Bartikova (auteur)
+1
Mierenhoop
×
Mierenhoop Mierenhoop
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Stel je voor dat je een mier bent, en een dag in een mierenhoop doorbrengt. Wat doe je dan? Je graaft gangen, maakt kamers schoon en gaat op zoek naar eten. Ontdek van alles over het leven van mieren in dit hardkartonnen prentenboek, dat er als mierenhoop uitziet! Vanaf ca..4 t/m 6 jaar.
Onderwerp
Mieren
Titel
Mierenhoop
Auteur
Petra Bartikova
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Tsjechisch
Oorspr. titel
Co se děje v mraveništi
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, copyright 2020
[14] p. : ill.
ISBN
9789021680750 (hardback)

Besprekingen

Liefdevol, ingenieus vormgegeven hardkartonnen prentenboekje, dat vormgegeven is als een mierenhoop! Er valt veel te zien, te leren en te ontdekken over het leven van mieren, binnen en buiten de mierenhoop. De eerste vijf pagina’s zijn als een heuse mierenhoop met inkijkjes en doorkijkjes uitgestanst. Je kunt zien wie er leeft, werkt en geboren wordt in de mierenhoop, hoe voedsel verzameld wordt, hoe de rolverdeling is tussen mieren, hoe het bedrijvige volkje zich organiseert. Zo’n mierenhoop kan zich onder de grond bevinden, maar ook boven de grond. Mieren zijn sterk, ijverig en gedisciplineerd. Een van hun vijanden is het everzwijn, dat de hoop uitwroet, op zoek naar larven en poppen. Dit kartonboekje is fabelachtig vormgegeven in stevig karton met kleurenillustraties die stralen door een precieze vriendelijke aantrekkingskracht. De tekst is gesorteerd in kleine tekstblokjes en gaat (voor jonge kinderen) diep zonder al te grote verhalen te vertellen. Oorspronkelijk Tsjechisch, nu ge…Lees verder

Mierenhoop

Dit kartonboekje neemt je mee in een mierenhoop. We zien hoe de gangen er uitzien, wat de mieren doen, hoe uit de miereneitjes larven komen en die dan verpoppen, en welke dieren er nog hun eitjes leggen in een mierenhoop. De laatste pagina’s geven nog extra informatie over de bouw van een mierenhoop en verschillende soorten mieren.

Een kartonboekje over mieren, origineel is het zeker. Het laat je vol bewondering kijken naar deze kleine, nuttige diertjes die iedereen kent. Het zet aan om ze ook in het echt te bestuderen om te zien hoe ze in een rij achter elkaar aanlopen en kruimels dragen die veel groter zijn dan henzelf. De vele doorkijkjes geven je het gevoel dat je echt in een mierenhoop zit. De tekeningen zijn rijk gevuld en na het hele boek gelezen te hebben weet je waarom sommige mieren een zonnebril op hebben of groter zijn dan andere.