Boek
Engels

The scarlet letter : a romance

De geschiedenis van een vrouw die om haar gedrag verstoten wordt uit de slechts in schijn puriteinse samenleving van het 17e eeuwse Boston.
Extra onderwerp
Engelstalige romans
Titel
The scarlet letter : a romance
Auteur
Nathaniel Hawthorne
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Penguin, 2012 | Andere uitgaves
IX, 269 p.
ISBN
9780141199450 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Een jonge vrouw, die echtbreuk heeft gepleegd, is veroordeeld een rode letter A (adultery) op haar kleding te dragen. Haar geestkracht wordt geconfronteerd met de wroeging van haar onbekend gebleven medeplichtige, een jonge predikant. Meesterwerk van Hawthorne dat speelt in het sombere puriteinse milieu van Nieuw Engeland. Het zal om zijn wijdlopigheid en puriteinse moraal de moderne lezer maar matig boeien. Opnieuw uitgegeven klassiek Amerikaans verhaal in een paperbackeditie met een modern omslag; kleine druk.

Over Nathaniel Hawthorne

Nathaniel Hawthorne (Salem, 4 juli 1804 - Concord, 18 mei 1864) was een Amerikaans schrijver en diplomaat. Zijn oeuvre bestaat uit romans en korte verhalen die zich veelal afspelen in de koloniale periode van de Verenigde Staten. De thematiek van zijn werk behelst de ethische problemen van zonde, straf en verzoening. Zijn hoofdwerk is The Scarlet Letter.

Levensloop

Afkomst en jeugd (1804-1820)

Nathaniel Hawthorne werd op 4 juli 1804 als de middelste van drie kinderen geboren in Salem in Massachusetts. Zijn vader was een kapitein op de grote vaart. De vroegste Amerikaanse voorouder van Hawthorne was William Hathorne. Deze vestigde zich tussen 1630 en 1633 in de jonge Massachusetts Bay Colony. Nog in Engeland had hij zich van de officiële kerk afgewend en zich bekeerd tot het bevindelijke Calvinistische purit…Lees verder op Wikipedia