Boek
Nederlands

Een liefde uit vervlogen tijden

Michelle Paver (auteur)

Een liefde uit vervlogen tijden

Een archeologe speurt in Zuid-Frankrijk naar aanwijzingen dat een Romeinse dichter daar ooit leefde, maar vindt veel meer dan dat.
Titel
Een liefde uit vervlogen tijden
Auteur
Michelle Paver
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
A place in the hills
Uitgever
Houten: Van Reemst, 2001
416 p.
ISBN
90-410-1008-4

Besprekingen

In de heuvels van de Franse Pyreneeën leidt professor Charles Hunt een expeditie van opgravingen naar een Romeinse villa. Zijn jongste dochter, Antonia, eveneens archeologe, is vooral geboeid door de klassieken. Ze is zelfs gefascineerd door de werken van de beroemde dichter Gaius Cassius Vitalis. Ze hoopt in de omgeving van de villa aanwijzingen te vinden in verband met de geheimzinnige Lycaris uit diens liefdesgedichten. Haar vriend Myles Passmore komt uit een rijk en ambitieus gezin. Zijn moeder Debra is een beroemde advocaat en zijn stiefvader is rechter. Hij heeft een stiefzus Nerissa en een halfzusje Imogen. Zo'n gezinssituatie schept bijkomende problemen. Myles heeft een grote eigendunk maar weinig karakter. Zijn herhaald voornemen om te stoppen met drank en drugs schuift hij voor zich uit en hij zakt steeds dieper in de problemen. Zijn vriend Patrick deelt de passie voor archeologie met Antonia en helpt haar bij een belangrijke ontdekking. Die gedeelde passie brengt hen ook sa…Lees verder
Een archeologe is op zoek naar aanwijzingen dat een Romeinse dichter ergens in een dal in Frankrijk gewoond heeft. Zij wordt belemmerd in haar werk door haar verloofde Myles, die aan drank en drugs verslaafd is. Als Antonia ten slotte een antieke beker vindt en bovendien verliefd wordt op Patrick, een studiegenoot van Myles, vernielt haar verloofde alle papieren en steelt de beker, maar wordt gedood bij een auto-ongeluk. Jaren later gaat ze weer op zoek naar de beker, maar ondervindt de nodige tegenslag door gebrek aan geld en tijd. Dit boek bevat eigenlijk twee liefdesverhalen: dat van de Romeinse dichter die zijn geliefde door het standsverschil niet kon krijgen en dat van de archeologe die door allerlei tegenslag van haar geliefde verwijderd wordt. Het is een spannend verhaal over opgravingen en een dramatisch verhaal door de gevolgen van de liefdesrelaties. Vrij kleine maar vette druk. Tweede roman van de schrijfster, die debuteerde met 'Portret van een liefde'*.

Over Michelle Paver

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Transangst

Michelle Paver (1960) is een Britse schrijfster. Ze schreef onder meer de kinderserie Avonturen uit een Magisch Verleden.

Biografie

Pavers vader was een Zuid-Afrikaan en haar moeder een Belgische. In 1963 verhuisde het gezin naar Wimbledon (Londen), waar Paver nog steeds woont.

Paver was dertien jaar lang advocate. Na de dood van haar vader in 1996 ging ze doen wat ze werkelijk wilde: boeken schrijven. Ze schreef een aantal romantisch-historische boeken voor ze aan Avonturen uit een Magisch Verleden begon. Toen die reeks in 2009 werd afgerond, schreef ze een boek voor volwassenen en van 2012 tot 2016 verscheen er elk jaar een boek uit haar reeks Tijden van Goden en Gevechten.

Gepubliceerde boeken

  • Portret van een liefde, 2000 (Without Charity);
  • Een liefde uit vervlogen tijden, 2001 (A Place in the Hills);…Lees verder op Wikipedia