Een jonge, voyeuristische hotelmedewerker is getuige van een moord, maar doordat hij zich verdacht gedraagt, beschouwt de hoofdinspecteur hem als de belangrijkste verdachte.
Extra onderwerp
Thriller (film)
Titel
The night clerk / written and directed by Michael Cristofer
Regisseur
Michael Cristofer
Acteur
Tye Sheridan Ana De Armas John Leguizamo Helen Hunt
Taal
Engels
Uitgever
Three Lines Pictures, [2020]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2020
Speelduur
86 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8712806039710

Besprekingen

Amerikaanse misdaadfilm (2020), geschreven en geregisseerd door Michael Cristofer (Original sin, The witches of Eastwick). Met Tye Sheridan (Mud, Ready player one), Ana de Armas (Blade runner 2019, Knives out), John Leguizamo en Helen Hunt (Cast away). Een jonge, voyeuristische hotelmedewerker is getuige van een moord in een van de hotelkamers, maar doordat hij zich verdacht gedraagt, beschouwt de hoofdinspecteur hem als de belangrijkste verdachte. Beoordeling IMDb: 5,2. Rex Reed (Observer 21-2-’20): Voor een zogenoemde psychologische thriller heeft deze film bijzonder weinig spanning (beoordeling 1 van 4). Brian Tallerico (RogerEert 21-2-’20): Vergeet het halfbakken onderzoek en het nog zwakkere liefdesverhaal, het werkelijke mystery hier is de vraag waarom deze film zo saai is (beoordeling: 1,5 van 4). Lisa Kennedy (Variety 20-2-’20): De politieprocedures zijn net zo slecht als het onderzoek van de inspecteur. Maar de meer emotionele dilemma’s overtuigen. De scènes van Sheridan met …Lees verder

Over Michael Cristofer

Michael Ivan Cristofer (Trenton, 22 januari 1945) is een Amerikaans acteur, filmregisseur, scenarioschrijver, toneelregisseur en toneelschrijver.

Biografie

Cristofer werd geboren in Trenton als zoon van Mary Muccioli en Joseph Peter Procaccino. Hij begon zijn carrière als acteur in het theater, hierin is hij ook actief als toneelschrijver en toneelregisseur. In 1977 maakte hij zijn debuut op Broadway met het toneelstuk The Cherry Orchard in de rol van Trofimov en Petr Sergeyevich. Hierna speelde hij de rol van Claudius in het toneelstuk Hamlet (1992) en de rol van Alfieri in het toneelstuk A View From the Bridge (2010). Als toneelschrijver schreef hij voor Broadway het toneelstuk The Shadow Box (1977 en 1994) en als toneelregisseur regisseerde hij het toneelstuk Candida (1981-1982).

Cristofer begon in 1974 met acteren voor televisie in de televisieserie The Magician, waarna hij …Lees verder op Wikipedia