Boek
Nederlands

Familie

Marte Jongbloed (auteur), Natascha Stenvert (illustrator)
De mama van Vinnie is heel sterk, net als die van zijn fantasievriendje Flos. Vinnies papa kan lekkere taarten bakken, zijn tante is sportief en zijn opa fietst heel snel. En hoe is het met de familie van Flos? Hardkartonnen prentenboekje met vrolijk gekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Familie
Auteur
Marte Jongbloed
Illustrator
Natascha Stenvert
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Sijthoff, 2019
22 p. : ill.
ISBN
9789024583164

Besprekingen

Staand, handzaam hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken waarin allerlei familieleden de revue passeren. Het jongetje Vinnie en zijn fantasievriendje Flos (een stekelvarken met een lange staart) laten hun mama, papa, oom, tantes, oma’s, opa’s en nichtje en neefje zien. Op de linkerpagina zie je Vinnie met zijn familie op een paginavullende illustratie, rechts is onder de tekst een kleine afbeelding van Flos en zijn stekelvarkenfamilie te zien. De steeds vierregelige teksten zijn op rijm (abcb) en een enkel woord is in kleur gedrukt. Origineel is de niet stereotiepe rolverdeling. Mama hakt hout en is stoer en sterk, met de lieve papa kun je goed taarten bakken. De ene opa en oma zijn oud, de andere hip en snel. Het boekje eindigt met de verwachting van een nieuw familielid. Of dat een broertje of zusje zal zijn, wordt in het midden gelaten. In de reeks Vinnie & Flos verschenen ook ‘Huis’*, en de voorleesverhalen ‘Nieuwe familie’**. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Marte Jongbloed

Marte Jongbloed (Amsterdam, 9 april 1970) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Loopbaan

Na het VWO ging Jongbloed naar de Toneelacademie in Maastricht. Daar studeerde ze in 1994 af als docent drama/regisseur. Daarna heeft ze gewerkt als actrice, regisseur en docent bij verschillende gezelschappen en organisaties. In 2010 is ze cum laude afgestudeerd aan de Pabo Inholland Den Haag. (opleiding tot basisschoolleerkracht).

Jongbloed werkt parttime als docent drama op een internationale school. (drama teacher-Middle Years Program). Daarnaast schrijft ze toneelteksten en jeugdboeken.

Privé

Marte Jongbloed is getrouwd en ze heeft drie kinderen. Met haar gezin heeft ze, in verband met het werk van haar man, enkele jaren in Jemen gewoond. Daar heeft ze lesgegeven op de internationale school in Sanaa.

Prijzen

Met…Lees verder op Wikipedia