Boek
Nederlands

De (zeer) bloedstollende expeditie van Herre

Marte Jongbloed (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
De (zeer) bloedstollende expeditie van Herre
×
De (zeer) bloedstollende expeditie van Herre De (zeer) bloedstollende expeditie van Herre

De (zeer) bloedstollende expeditie van Herre

In de reeks:
Herre; 3
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Herres vader vertrekt naar het Amazonewoud om hun bijzondere buurman meneer Teunissen te redden. Samen met zijn vriendin Mint reist hij zijn vader stiekem achterna. Zal Herre zijn vader en meneer Teunissen in de uitgestrekte, gevaarlijke jungle vinden? Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De (zeer) bloedstollende expeditie van Herre
Auteur
Marte Jongbloed
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh Sijthoff, © 2018
287 p. : ill.
ISBN
9789024581498 (hardback)

Besprekingen

Herres vader vertrekt naar het Amazonewoud om hun bijzondere buurman meneer Teunissen te redden. Herre blijft achter bij zijn overbezorgde moeder. Hij mag van haar niet eens naar het kleuterspeeltuintje! Herre wil dat alles weer normaal wordt en besluit zijn vader zo snel mogelijk terug te halen. Samen met zijn vriendin Mint reist hij zijn vader stiekem achterna. Zal Herre zijn vader en meneer Teunissen in de uitgestrekte, gevaarlijke jungle vinden? Een ontzettend leuk, spannend avonturenverhaal. Het taalgebruik is eigentijds en toegankelijk. Het verhaal leest lekker vlot en is nooit saai, Herre valt van het ene in het andere bizarre avontuur. De personages zijn uitstekend uitgewerkt. Herre is een actief, opgewekt jongetje waar kinderen zich prima in kunnen verplaatsen. Het verhaal is geïllustreerd met grappige, vrolijke grijsgetinte tekeningen die goed bij de tekst aansluiten. Zelfstandig te lezen derde deel uit de serie over Herre*. De eerste twee delen zijn bekroond met de Pluim va…Lees verder

Over Marte Jongbloed

Marte Jongbloed (Amsterdam, 9 april 1970) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Loopbaan

Na het VWO ging Jongbloed naar de Toneelacademie in Maastricht. Daar studeerde ze in 1994 af als docent drama/regisseur. Daarna heeft ze gewerkt als actrice, regisseur en docent bij verschillende gezelschappen en organisaties. In 2010 is ze cum laude afgestudeerd aan de Pabo Inholland Den Haag. (opleiding tot basisschoolleerkracht).

Jongbloed werkt parttime als docent drama op een internationale school. (drama teacher-Middle Years Program). Daarnaast schrijft ze toneelteksten en jeugdboeken.

Privé

Marte Jongbloed is getrouwd en ze heeft drie kinderen. Met haar gezin heeft ze, in verband met het werk van haar man, enkele jaren in Jemen gewoond. Daar heeft ze lesgegeven op de internationale school in Sanaa.

Prijzen

Met…Lees verder op Wikipedia

Suggesties