Boek
Nederlands

De dromenzuiger van opa Pluizebol

Marc De Bel (auteur), Mark Janssen (illustrator)
+1
De dromenzuiger van opa Pluizebol
×
De dromenzuiger van opa Pluizebol De dromenzuiger van opa Pluizebol

De dromenzuiger van opa Pluizebol

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Nona logeert bij haar opa. Hij is een uitvinder. Samen met zijn uitvinding Molik, de ijzeren vogelschrikker, gaat Nona op zoek naar de enge vogel Krauw. AVI-M6. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Uitvindingen
Leesniveau
AVI M6, AVI 8
Titel
De dromenzuiger van opa Pluizebol
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Sint-Niklaas]: Abimo, 2015
64 p. : ill.
ISBN
9789462344228 (hardback)

Besprekingen

Het stoere meisje Nona gaat een nachtje bij haar opa logeren. Nona noemt haar grootvader Opa Pluizebol, omdat hij zo’n warrige haarbos heeft en omdat hij vaak nieuwe dingen bedenkt en maakt. Hij heeft nu een gruweldromenzuiger bedacht. Het is een machine die nachtmerries opzuigt. In de tuin staat een andere uitvinding: Molik, de ijzeren vogelschrik. Molik vertelt dat hij bang is van Krauw, een heel gemene vogel. Molik heeft gezien dat Krauw een van de poezen van opa heeft meegenomen naar het Donkerbos. Ook al is het nacht, Nona en Molik gaan erop af. In het bos staan ze oog in oog met rare wezens die op trollen lijken. Ook zij zijn bang voor Krauw. Met z’n allen vertrekken ze naar het donkere hol van Krauw. Het boek richt zich op 'meisjes met pit'. Het verhaal is wat onsamenhangend. Sommige zinnen hebben een Vlaamse zinsopbouw, die voor Nederlandse kinderen wat verwarrend kan zijn of bevatten Vlaamse uitdrukkingen ('Paps zet de handrem op', 'de kaduke sofa'). Met kleurrijke, vrolijke …Lees verder

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties