Boek
Nederlands

De bezemstaf van de Belleheks

Marc De Bel (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)
+1
De bezemstaf van de Belleheks
×
De bezemstaf van de Belleheks De bezemstaf van de Belleheks
In de reeks:
Blinker; 5
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Nelle (10, ik-persoon) wordt geplaagd door nachtmerries over heksenvervolgingen. Als ze samen met Blinker meedoet met een dropping verdwalen ze ’s nachts in het bos en worden de nachtmerries van Nelle werkelijkheid. Vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
heksen, Histoires d'aventure
Titel
De bezemstaf van de Belleheks
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2020
172 p. : ill.
ISBN
9789089248855 (hardback)

Besprekingen

De meeste boeken van Marc De Bel zijn gesitueerd in het fictieve Vlaamse dorpje Kruisem. De lokale geschiedenis speelt altijd een belangrijke rol in zijn boeken die ook een parallel met het heden hebben. Zo brengt hij het verleden tot leven. Tussen 1989 en 2008 schreef De Bel vier boeken over de vrienden Blinker en Nelle. In dit vijfde boek staan de heksenverbrandingen van eind 17de eeuw centraal. Nelle (10, ik-persoon) wordt geplaagd door nachtmerries over heksenvervolgingen. Als ze samen met Blinker meedoet met de jaarlijkse dropping van de Heemkundige Kring verdwalen ze ’s nachts in het bos en worden de nachtmerries van Nelle werkelijkheid. De Bel maakt gebruik van verschillende lettertypes om onderscheid te maken tussen de nachtmerries van Nelle en het verhaal nu. Dat is fijn voor de lezer, alleen wordt voor de dromen een erg rommelig lettertype gebruikt en zijn de letters soms moeilijk van elkaar te onderscheiden. Verder gebruikt hij veel Vlaamse woorden en uitdrukkingen, waardoo…Lees verder

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties