Lettertype dyslexie
Nederlands

De grote goudroof

Manon Sikkel (auteur), Katrien Holland (illustrator)
+1
De grote goudroof
×
De grote goudroof De grote goudroof
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De oma van Max is geheim agent. Max mag helpen bij haar nieuwe missie: de allergrootste geldroof ooit stoppen. In oma’s knalrode, zelfrijdende sportauto gaan ze op weg naar de Nederlandse Bank. Daar ligt een bom onder de goudstaven! In lettertype Dyslexie. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Grootouders
Titel
De grote goudroof
Auteur
Manon Sikkel
Illustrator
Katrien Holland
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Dyslexion, 2019
92 p. : ill.
Verschijningsdatum
18-11-2019
ISBN
9789463244145 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Max' oma is geheim agent. Max mag haar helpen bij een nieuwe missie: de grootste geldroof aller tijden stoppen. In oma’s supersonische, zelfrijdende auto gaan de twee op pad naar De Nederlandse Bank om de bom die onder alle goudstaven ligt onschadelijk te maken. Eenmaal in het gebouw raakt Max zijn oma kwijt. Waar is ze gebleven? En wat moet hij nu doen? Een humoristisch en spannend verhaal over de wat angstige, verlegen Max en zijn prettig gestoorde, stoere oma. Het taalgebruik is eigentijds en toegankelijk. Het verhaal heeft lekker veel vaart en de schrijfstijl is vlot. Om de twee à drie pagina’s zien we een grappige, vrolijke tekening in zwart-wit. De populaire kinderboekenschrijfster Manon Sikkel schreef eerder de succesvolle series over Elvis Watt en Izzy Love. Haar werk viel al vaak in de prijzen. Dit is het tweede, los te lezen deel, na ‘Geheim agent oma’*. Gedrukt in lettertype Dyslexie en met zwart-witte illustraties. De zinnen zijn rechts niet uitgelijnd; de bladzijden tonen…Lees verder

Over Manon Sikkel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manon Sikkel

Manon Sikkel (1965) is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Sikkel bracht haar jeugd door in Hilversum, alwaar ze school liep aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze enige tijd aan de London School of Economics.

Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Sinds 2010 legt ze zich vooral toe op het schrijven van kinderboeken. Daarnaast geeft ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam en is ze columnist van het tijdschrift Tina.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 20…Lees verder op Wikipedia