Boek
Nederlands

Mijn huisje

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Mijn huisje
×
Mijn huisje Mijn huisje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
In huis is van alles te zien en te doen. Welke spullen vind je in de woonkamer, en wat kun je daar fijn doen? En wat neem je mee naar het kleinste kamertje, en wat doe je in de badkamer? Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen en grote flappen. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Wonen
Titel
Mijn huisje / [tekst en illustraties] Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[10] p. : ill.
ISBN
9789044841770 (hardback)

Besprekingen

Een peuter gaat op ontdekkingstocht door het huis en neemt een kijkje in alle kamers. Welke voorwerpen ziet ze daar allemaal, en wat kan je in die kamer doen? Vierkant hardkartonnen prentenboekje met redelijk dikke bladzijden en bijna paginagrote flappen van dunkarton met scherpe hoeken. Links lees en zie je om welke kamer het gaat en welke attributen er zijn. Er zijn er vier vrijstaand afgebeeld op een witte ondergrond, met de naam plus lidwoord erbij. Op de rechterpagina een tekening van de peuter op een vrolijk gekleurde ondergrond, die enkele voorwerpen meeneemt naar de bewuste kamer, met de vraag 'Wat doe ik in...?'. Open je de flap dan zie je wat de peuter doet in de keuken, de woonkamer, het 'kleinste kamertje', de badkamer en de slaapkamer. Vrolijk ogend prentenboekje; zoals bij de meeste boeken met flapjes zijn deze kwetsbaar. De illustraties zijn in felle kleuren en alle figuren en voorwerpen duidelijke zwart omlijnd. In dezelfde opzet verscheen ook 'Mijn boerderij'*. Verzor…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia