Boek
Nederlands

Draken en monsters : vandaag eet ik een meisje op!

Kristien Dieltiens (auteur), Mieke Mertens (illustrator)
+1
Draken en monsters : vandaag eet ik een meisje op!
×
Draken en monsters : vandaag eet ik een meisje op! Draken en monsters : vandaag eet ik een meisje op!

Draken en monsters : vandaag eet ik een meisje op!

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Verhalen uit diverse culturen: van Vlaanderen en Griekenland, over Azerbeidzjan en Kenia, tot de Filippijnen, China en Indië. Vlieg mee met dit drakenboek vol brandende ogen, vlammende ademstoten, reuzengrote vleugels en giftige stekels. Gemene veelvraten terroriseren het dorp, jagen op kleine meisjes of mesten jonge kinderen vet. Maar stuk voor stuk delven ze het onderspit voor dappere, sterke o
Onderwerp
Draken
Extra onderwerp
monsters, fabels
Titel
Draken en monsters : vandaag eet ik een meisje op!
Auteur
Kristien Dieltiens
Illustrator
Mieke Mertens
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2020
139 p. : ill.
ISBN
9789462915138 (hardback)

Over Kristien Dieltiens

Kristien Dieltiens (Antwerpen, 27 september 1954) is een jeugdauteur. Ze werkte sinds 1974 met kinderen die de inspiratiebron zijn voor haar boeken. Ze gaf les in de steinerschool van Brugge. Nu werkt ze voltijds als auteur en illustrator en geeft lezingen voor alle leeftijden. Veel van haar boeken zijn vertaald.

Haar eerste jeugdroman, getiteld Olrac, verscheen ook in Duitse vertaling en kreeg in 2002 de prijs van de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Over Dieltiens verscheen in 2011 'VWS-cahier' 264 van Jet Marchau.

Selectieve bibliografie

  • De gouden bal (1997)
  • Olrac (12/10 2000)
  • De moedervlek (2002)
  • Kokkerellen (2002)
  • Bloemen op de muur (2003)
  • Ik ben nummer dertien (2004)
  • Aude (2005)
  • De nieuwe knecht van Sinterklaas (2005)
  • De stille pijn van Luca (2005)
  • En…Lees verder op Wikipedia